Alle musea, concertzalen, theaters, ... sluiten even de deuren. Heel wat activiteiten worden daardoor geannuleerd of verplaatst door organisatoren, als corona-preventie.

Deze artiesten gaan winnen in de finales van Sound Track

Deze artiesten gaan winnen in de finales van Sound Track

Sound Track is het nieuwe muziekconcours van Poppunt, het Vlaamse clubcircuit, de Brusselse jeugdhuizen en de AB. Per provincie selecteren zij samen met een jury een bosje onversneden talenten. Op 7 & 8 december nemen de artiesten het live tegen elkaar op. Wij vonden in de kudde alvast enkele namen die je zeker in het oog moet houden.

Oost-Vlaanderen (De Centrale 8/12)

Leopard Skull

Hij ziet eruit of hij in de betere Gentse bruine kroeg aan de toog hangt, en zo klinkt hij ook een beetje. Multi-instrumentalist Harm Pauwels maakt psychedelisch getinte popnummers. Aanraken op optredens mag waarschijnlijk, maar wees toch voorzichtig, want aan Leopard Skull hangt een vettig laagje.

Meskerem Mees

Een akoestische gitaar en een interessante stem: meer moet dat eigenlijk niet zijn, soms, zolang ze Wonderwall en het kampvuur maar thuis laten. Meskerem Mees is gelukkig iemand die haar beeldende, eigentijdse teksten bijzonder overtuigend brengt. Oké, dán mag dat kampvuur wel. Zolang we aan Mees haar lippen mogen hangen. (Maar please, geen Wonderwall).

West-Vlaanderen (De Zwerver 7/12)

Ratmosphere

Sinds kort loopt er een - soort van- Roxy Music rond in Brugge. En ik hoor je al denken: dan is ‘t sowieso met een Bryan Ferry van den Aldi. Niets is minder waar. Ratmosphere maakt kleverige funky songs met donkere synths waar een seksgitaar bovenop zweeft.

Ronî

Tussen al dat jong geweld zit gewoon Ronî met zijn verhaal en zijn saz, een volksinstrument uit Centraal-Azië. Wat hij juist zingt weten we niet, want het is in het Koerdisch. Maar we kunnen niet wegkijken of stoppen met luisteren. Dat kan al tellen, toch?

Antwerpen (Trix 7/12)

Jibran Chadouli

De meest nobele onbekende op Sound Track is waarschijnlijk Jibran Chadouli. Zijn slaapkamerproducties hebben een aantrekkelijke Justin Timberlakevibe. Bovendien gaat zijn stem van nature binnen als boter. Smakelijk!

Jibran Chadouli

Hoffman

Maurice Luijten is een naam om te onthouden. De achttienjarige jongeman maakt muziek die zowel je danspasjes als je hersenen stimuleren. Hoe hij dan ook nog eens uit die donkerte van zijn synthesizers en het ASMR-gehalte van zijn percussie melodieën produceert die daarna blijven hangen, weten we niet goed. But it feels good.

Brussel (AB 7/12)

M.Chuzi

Soms heb je niet meer nodig dan een magistrale saxofoonsolo om ons te overtuigen. Zet daar nog lekkere jazzy percussie en Hawaiiaanse gitaargeluiden op en je hebt M.Chuzi. Hebben jullie ook zo’n nood aan een streepje zon?

PEGA

De dames van PEGA winden er geen doekjes om. Ze maken punkmuziek in hun eigen tempo en laten de instrumenten uitgebreid praten met elkaar. Soms in het Frans en soms in het Engels, maar altijd boenk erop.

PEGA

Vlaams-Brabant (Het Depot 7/12)

Roos Denayer

Roos Denayer heeft ongetwijfeld het puurste stemgeluid van alle artiesten op Sound Track. Als een engeltje zingt ze haar zelfgeschreven nummers al schuifelend tot in je oren. Een onbetwiste ontdekking.

Onionfuzz

Soundtrackconcerten van bijvoorbeeld Harry Potter zijn hip. De mannen van Onionfuzz hadden een nog veel beter idee voor hun videoclip van hun Kerstsingle: winterbeelden. Wij zijn grote fan van winterbeeldenstaren en met de gestoorde psychedelische rock van Onionfuzz wordt het alleen maar beter.

Limburg (Muziekodroom 7/12)

Lo-Lee-Ta

Stel je voor je komt uit het rurale Limburg en je vindt spontaan een nieuw muziekgenre uit. Tenminste, wij vinden dat Lo-Lee-Ta het ouderschap van de trip pop mag opeisen. Hun combinatie van donkere minimalistische beats en breekbare vocals vinden wij heel straf.

Stay Idle

Deze band maakte alles al kapot tijdens hun optreden in de voorrondes van Sound Track. Hoe kan het ook anders als je garagepunk maakt waar wij op kantoor zelfs van gaan moshen. Kan je je voorstellen wat dat gaat geven in de finale?

29 november 2019
YannickVertommen

Als je mijn tips leest, ga je altijd naar het hipste feest. 😎

Gerelateerde tips