Alle musea, concertzalen, theaters, ... sluiten even de deuren. Heel wat activiteiten worden daardoor geannuleerd of verplaatst door organisatoren, als corona-preventie.

Deze bordspellen kan je online met vrienden spelen

Deze bordspellen kan je online met vrienden spelen

Voorzichtig houten (of ge-3D-printe) stukjes op een bord plaatsen dat zalig naar drukwerk ruikt is onvervangbaar. Je vrienden zichtbaar zien balen bij jouw volgende zet ook. Maar als het dan toch moet, willen we die zaken wel laten om de spellen alsnog met vrienden te kunnen spelen. Deze gezelschapsspellen kan je online spelen.

De Kolonisten van Catan

Catanio

Niets zo leuk als elke beurt grondstoffen te mogen incasseren en je vrienden volledig te omcirkelen met straten. Ken je de Kolonisten van Catan nog niet goed? Dan begeleid deze versie je vrij goed in je eerste stappen. En het is heel gemakkelijk om met je vrienden te spelen.

(Iets zoals) Monopoly

Webopoly

Tegenwoordig hebben de meeste bordspelfabrikanten patenten op de naam. Deze versie van Monopoly is dan ook Webopoly: je speelt digitaal met digitale eigendommen. Zo kan je eigenaar worden van bijvoorbeeld alle videoplatformen.

Zeeslag

Zeeslag

Er zijn twee zaken die als kind de autorit naar het zuiden dragelijk maakten: de Nintendo DS en zeeslag spelen met pen en papier. Dat laatste kan je nu ook digitaal, met datzelfde gevoel.

Schaken

Schaken

Schaken werkt het beste als je een beetje fantasie hebt. Probeer maar eens stemmetjes te verzinnen bij de stukken. Wedden dat de amusementswaarde dan stijgt?

Carcassonne (en meer)

Carcassonne

Op deze website staan ongelooflijk veel spellen. Er zijn klassiekers zoals Yahtzee. Als je eerder een durver bent, kan je een onbekender spel proberen te spelen met vrienden. Wie weet vind je wel je nieuwe favoriet.

Dominion

Dominion

Eigenlijk zijn alle spellen van 999 games aanraders en zeker als je ze ook online kan spelen. Er zijn al heel wat uitbreidingen voor Dominion en die kan je hier kopen maar het basisspel is volledig gratis.

BrechtVissers

Ik probeer u uit uw luie zetel te krijgen door het ding dat je hierboven te zien kreeg. Ik hou van absurditeiten en kaas.

Gerelateerde tips