Alle musea, concertzalen, theaters, ... sluiten even de deuren. Heel wat activiteiten worden daardoor geannuleerd of verplaatst door organisatoren, als corona-preventie.

Deze culturele jeugdhuizen gaan weer open

Deze culturele jeugdhuizen gaan weer open

De jeugdhuizen mogen weer open en dat moet je de vrijwilligers ter plekke geen twee keer vertellen voor ze enthousiast aan de slag gaan. Alle jeugdhuizen zijn places to be maar als je ook aan cultuur doet, heb je natuurlijk een streepje voor bij BILL.

Asgaard (Gentbrugge)

Rock- en metaljeugdhuis Asgaard is net verhuisd en kan dus eindelijk feestelijk openen. Voorlopig zullen er geen moshpits plaatsvinden maar je kan wel al eens gaan kijken naar het podium.

Er staat wel al een scherm voor games en films en je kan er zelf de playlist samenstellen. Ze openen in het weekend van 19 juni en je kan reserveren dus wees snel.

Vizit (Wilrijk)

Normaal gebeurt er elke week wel wat in jeugdcentrum Vizit. Zo zijn er concerten van artiesten uit binnen- en buitenland, kan je er zelf repeteren en ook creatieve workshops volgen.

Vandaag (17 juni) gaat hun café weer feestelijk open met een frietjesfestijn dus go go go!

Club 9 (Koersel)

Club 9 is de natuurlijke biotoop van jonge muziek-, comedy- en filmliefhebbers uit Koersel en omstreken. Voor cultuur kan je er helaas nog even niet terecht maar de studenten onder jullie kunnen er wel dagelijks gaan blokken na reservatie.

Bouckenborgh (Merksem)

Jeugdcentrum Bouckenborgh heeft niet stilgezeten tijdens de lockdown. Ze organiseerden online workshops, filmavonden en dj-sets.

Op punkconcerten is het nog even wachten maar je kan er op 3 woensdagavonden deze zomer wel al workshops zeefdrukken, lasercutten en koken volgen.

Zenith (Dendermonde)

Een jeugdhuis met tentoonstellingen, LAN-party's en muziekfestival? Dat vind je in Sint-Gillis-Bij-Dendermonde. Voorlopig is er nog geen sprake van dat soort evenementen maar het café is wel weer open vanaf 19 juni.

De Vonk (Geel)

De plaatselijke workshops schilderen als Bob Ross, platenbeurzen en raves zullen nog even moeten wachten maar het skatepark van jeugdhuis De Vonk is wel al open.

Tverzet (Knokke-Heist)

De hippe jeugdclub van Knokke-Heist is normaal the place to be voor dubfeestjes, concerten, kunstige workshops en het skatepark. Het eerste evenement om de heropening te vieren is een café-avond in piratenthema, met liveband!

De Stroate (Kortrijk)

De Stroate is meer dan een jeugdhuis, het is een hiphopacademie. Je kan er leren breakdancen, graffiti spuiten, rappen en dj'en.

In de eerstvolgende workshop leer je freestylen met local mc Siebrand.

Wollewei (Turnhout)

Je mag gerust zijn, de agenda van jeugdhuis Wollewei staat vanaf september weer boordevol concerten van opkomend Belgisch talent. Aftellen dus en dat kan met een frisse pint ter plekke want ze zijn weer open!

17 juni 2020
YannickVertommen

Als je mijn tips leest, ga je altijd naar het hipste feest. 😎

Gerelateerde tips