Alle musea, concertzalen, theaters, ... sluiten even de deuren. Heel wat activiteiten worden daardoor geannuleerd of verplaatst door organisatoren, als corona-preventie.

Deze fossielen spelen op de Gentse Feesten 2019

Deze fossielen spelen op de Gentse Feesten 2019

Om de zoveel tijd vist stad Gent oude roestige wrakken uit zijn vele waterwegen. Die worden goed afgespoeld, groeien een microfoon in de hand en krijgen daarna een plekje op de affiche van de Gentse Feesten.

Willem Vermandere

Een van de essentiële meme-songs van deze Gentse Feesten wordt ongetwijfeld “Ik plantte ne keer patatten” van Willem Vermandere. Verder heeft de West-Vlaamse zanger nog tal van andere hits in het dialect in zijn broekzak. Geen wonder, de man was in de jaren tachtig al oud.

Coco Jr. & The All Stars XL

Als je aan je mama of je papa vraagt wie Coco Jr. is, kennen ze hem vooral van de vele muzikale tv-programma’s waarin hij zong in de jaren negentig en de nillies, bijvoorbeeld in het legendarische Swingpaleis. Maar de man zingt tegenwoordig op pensenkermissen allerlei. Misschien herken je wel een van zijn nummers, van toen hij nog zanger was bij The Dinky Toys.

Willy Sommers

Zeven Anjers, Zeven Rozen, Als Een Leeuw in een Kooi, Laat de Zon in je Hart: deze man heeft elk decennium sinds de jaren zeventig een hit gehad. Toch lijkt het alsof de jaren zeventig nooit voorbij zijn gegaan voor Willy Sommers, qua fysiek dan. Wij verdenken de overheid ervan een verregaande vorm van mummificatie en een nauwgezet radarwerk van perpetuum mobile’s te hebben gepleegd op het lichaam van Willy Sommers. Of iets met de Russen. Sowieso de Russen.

Bollaert & Melaerts

Je ouders zullen zich Eric Melaerts nog wel herinneren als die plezante nonkel die wel een beetje gitaar kon spelen maar eigenlijk veel te veel op tv kwam als ludieke gast. Hij treed deze keer op samen met een hele parade aan fossielen zoals Ben Crabbé en Jan Hautekiet. “Pure klasse!!” staat er op de website van de Gentse Feesten. Wij denken eerder aan “flauwe plezanten!!”.

Mama's Jasje

Er is een pluspuntje aan de muziek van Mama’s Jasje. Ooit heeft iemand die je kent op hun muziek geweend. Oké, dat is niet echt een pluspunt. Maar dit kan je wél zeggen: ze bestaan dus nog.

A Split Second

Deze mannen hun bandnaam is een eindeloze herinnering aan hoe lang ze bekend waren in de jaren tachtig. Maar als je graag ravet op eightiesbeats en dito synthesizers, mag je deze niet laten passeren. Denk aan New Order, maar dan Belgisch. En ook niet echt ‘new’.

Frank & Christel Galan

Om Frank Galan te begrijpen heb je context uit de jaren negentig nodig: de man had een zuiders uiterlijk. En als een verwarde tiener in die tijd zo’n bink op een cd-single zag staan, kregen de hormonen de bovenhand. Er was namelijk geen andere manier om nieuwe muziek te leren kennen. Om Christel Galan te begrijpen heb je twee dingen nodig: autotune en botox. Beter wordt het toch niet? Bonustrivia: Frank Galan is de broer van Herman Van Molle.

18 juli 2019
BrechtVissers

Ik probeer u uit uw luie zetel te krijgen door het ding dat je hierboven te zien kreeg. Ik hou van absurditeiten en kaas.

Gerelateerde tips