Alle musea, concertzalen, theaters, ... sluiten even de deuren. Heel wat activiteiten worden daardoor geannuleerd of verplaatst door organisatoren, als corona-preventie.

Deze theatervoorstellingen kan je in het najaar (hopelijk) al checken

Deze theatervoorstellingen kan je in het najaar (hopelijk) al checken

Ondertussen zijn al enkele najaren van theatergezelschappen voorgesteld: onder andere NTGent deed het online. Maar ook KVS in Brussel 'breekt uit', zoals ze het zelf noemen. En met een klein beetje geluk mogen die najaren ook daadwerkelijk (met minder publiek) van start gaan. Hier is alvast een greep uit het programma.

Jonathan (vanaf 4 september in KVS)

Acteurs Bruno Vanden Broecke en Valentijn Dhaenens gaan de vragen rond de turingtest allesbehalve uit de weg in Jonathan. Dat is de naam van een humanoïde die ontworpen is door een team van experts in Artificiële intelligentie. Het belooft een surreëel en poëtisch gesprek te worden tussen een robot, zijn maker en het publiek.

Killjoy Quiz (vanaf 28 oktober in NTG)

Braziliaans schrijver en performer Luanda Casella stelt in deze voorstelling/quizshow letterlijk en figuurlijk de vragen. De figuurlijke zijn deze: wat betekent het om veel kennis te hebben? Ken je dan ook het complexe verhaal achter de feiten en gebeurtenissen?

Geel Hesje (vanaf 10 september, nieuwstedelijk)

Geel Hesje van Stijn Devillé wordt opgevoerd op een bedrijventerrein in Genk. Zo wil hij een verhaal vertellen rond de gele hesjes - de protestgroep waarvan de leden gele hesjes dragen - en de dubbelzinnigheden waarmee de beweging gepaard gaat.

Op een bankje, op een dag (vanaf 5 oktober in KVS)

Maaike Neuville en Roy Aernouts spelen een man en een vrouw op een bankje, op een dag. Ze legden dit afspraakje 20 jaar geleden vast. Het is het tweede deel van een trilogie over de liefde. Kan een mens onafhankelijk zijn en toch in een relatie zitten?

11 juni 2020
BrechtVissers

Ik probeer u uit uw luie zetel te krijgen door het ding dat je hierboven te zien kreeg. Ik hou van absurditeiten en kaas.

Gerelateerde tips