Alle musea, concertzalen, theaters, ... sluiten even de deuren. Heel wat activiteiten worden daardoor geannuleerd of verplaatst door organisatoren, als corona-preventie.

Deze vrouwen zingen in meerdere talen tegelijk

Deze vrouwen zingen in meerdere talen tegelijk

Dankzij hun diverse roots zingen deze vijf vrouwen in verschillende talen. Soms zelfs door elkaar! Een ding is duidelijk: het maakt niet uit in welke taal of genre je werkt, muziek is universeel.

Ook wat cultuurtips tussen je saaie mails? Abonneer je op onze nieuwsbrief.

De concerten in dit artikel gaan waarschijnlijk later door. Check de website van de concertzaal voor meer informatie.

La Chica

De Frans-Venezolaanse artieste, La Chica, maakt een indrukwekkende mix van culturen en geluiden. Het electro-pop-gehalte in haar muziek klinkt, door de Zuid-Amerikaanse invloeden, superfris en blijf je elke keer verrassen. Haar teksten duiden de problemen in een multiculturele samenleving aan, sociaal-politieke onderwerpen als feminisme en diversiteit schuwt ze ook niet.

Het is een mix van opzwepend, introspectieve geluiden die het geheel emotioneel en poëtisch laten klinken.

Flèche Love

Amina Cadelli, aka Flèche Love, is een Zwitsers-Algerijnse muzikant en componiste. Na haar studies over gender in Genève, besloot ze om muziek te maken. Ze werd de zangeres van de electro-pop-band Kadebostany. In 2017 maakte ze een switch in haar carrière en bracht haar eerste solo-album uit.

Haar stem klinkt soms kwaad, soms kristalhelder, maar is daarom ook te herkennen uit de duizenden. Ze maakt elektronische soul vol kracht en kwetsbaarheid. Flèche Love zingt zowel in het Frans en Engels, als in het Spaans.

Chibi Ichigo

Chibi Ichigo (kleine aardbei in het Japans) is in Rusland geboren, maar kwam als peuter al naar België. De tweeëntwintigjarige Sabina Nurijeva combineert het Nederlands, Engels en Russisch in haar teksten, samen met een meeslepende hiphop-beat.

In haar teksten bespreekt ze vaak wat ze heeft meegemaakt. Het is belangrijk voor haar dat alles authentiek is, zodat mensen zichzelf kunnen herkennen in haar teksten. Daarom heeft ze besloten om, in haar videoclips, de teksten Engels te ondertitelen.

Ana Diaz

Ana Diaz heeft Spaanse roots, maar is geboren in Brussel. Haar grootouders zijn gevlucht uit Spanje voor de dictatuur die daar aan de gang was. De muziek van Ana Diaz is een weerspiegeling van haar leven. In haar songs zitten zeer diverse klanken en invloeden van bossa (Braziliaanse samba), pop, flamenco tot fado (Portugese klaagzang). Ze componeert, schrijft en brengt een ode aan traditionele liederen begeleid door muzikanten. Ze zingt zowel in het Frans als in het Spaans, Galicisch, Engels of Portugees.

Feministisch en geëngageerd, gaan haar liedjes vaak over liefde en ongelijkheid, geïnspireerd door haar leven en dat van anderen rondom haar. Zingen om je emoties te uiten, je wonden te helen en jezelf te bevrijden.

Mariza

Mariza is vooral bekend als een van de beste fado-artiesten ooit. Je voelt veel energie en melancholie in haar muziek. Er is een zeldzame oprechtheid en muzikaliteit aanwezig. Mariza combineert verschillende genres. Je kan zowel gospel horen als jazz. Maar ook Zuid-Amerikaanse en Afrikaanse invloeden.

22 februari 2021