Alle musea, concertzalen, theaters, ... sluiten even de deuren. Heel wat activiteiten worden daardoor geannuleerd of verplaatst door organisatoren, als corona-preventie.

Dingen die je nog snel moet doen vooraleer de zomer eindigt

Dingen die je nog snel moet doen vooraleer de zomer eindigt

Hoewel het moeilijk is om toe te geven, loopt de zomer stilaan op zijn laatste benen. Gelukkig zijn er nog zwoele temperaturen voorspeld en staan er nog leuke events op de planning. Genieten vooraleer de bladeren van de bomen beginnen te vallen, is de boodschap.

(c) Levi Guzman
(c) Levi Guzman

Coronaproof feesten

Feesten was deze zomer niet bepaald aan de orde. Gelukkig zijn er een hoop organisaties in Vlaanderen die manieren hebben uitgezocht om feestjes coronaproof te laten verlopen. Zonder risico volledig uit de bol gaan in de laatste zonnestralen kan je onder andere op deze plekken:

(c) Tj ZFY
(c) Tj ZFY

Muziek onder de blote hemel

Akkoord, nog concerten genoeg in het najaar, maar dan wel zonder de zon op uw snoet en een Aperol Spritz in de hand. In de ZOMERFABRIEK in Antwerpen kan je nog enkele klassieke concerten meepikken van jonge artiesten, Le Kiosque in Brussel biedt je nog 3x JAZZ in the WOODS aan, en de echte jazzliefhebbers kunnen nog terecht op Jazz Middelheim in park Den Brandt van 17-27 september. Namen als Jef Neve, Dez Mona en KRANKk pronken op de programmatie.

(c) Jona KL
(c) Jona KL

Cinema in de openlucht

Hoewel de meeste openluchtcinema’s het eind augustus voor bekeken hielden, kan je hier en daar nog een film meepikken onder de blote hemel. Zo heeft Cinema Urbana in de ZOMERFABRIEK in Antwerpen nog tot en met 26 september films geprogrammeerd, kan je in JarDeins in Deinze nog Interstellar, The Grand Budapest Hotel en La La Land meepikken en kan je op de Tour & Taxis site in Brussel nog tot 19 september proeven van een retro drive-in cinema in de Movie Drive.

(c) Joshua Coleman
(c) Joshua Coleman

Openluchtmusea

Ga op wandel in één van de vele openluchtmusea die Vlaanderen te bieden heeft. Zoals het met hedendaagse kunst gevulde Middelheimmuseum in Antwerpen, de wildernis aan actuele kunst in de Verbeke Foundation in Kemzeke of het 17e eeuwse boerendorp Bachten De Kupe. Ben je meer geïnteresseerd in een oorlogsmuseum? Dan moet je in Raversyde Atlantikwall in Oostende zijn. In museum Bokrijk in Genk kan je ondervinden hoe de geschiedenis onze hedendaagse samenleving beïnvloedt. Aan zomerse tentoonstellingen geen gebrek dus.

14 september 2020
TessJacobs

'Als de wereld begrijpelijk was, zou er geen kunst bestaan' - Camus