Alle musea, concertzalen, theaters, ... sluiten even de deuren. Heel wat activiteiten worden daardoor geannuleerd of verplaatst door organisatoren, als corona-preventie.

Dit podiumtalent treedt op in het najaar

Dit podiumtalent treedt op in het najaar

Het is nog even wachten tot je terug naar een concert of theatervoorstelling mag gaan. Omdat iedereen uitkijkt naar wat culturele verstrooiing, verzamelden we enkele tips uit de toekomst. (Foto: blackwave.)

Vele cultuurorganisaties zijn voorzichtig met hun programmatie. Daarom zijn sommige ticketverkopen uitgesteld of onder voorbehoud. Hoe een concertbezoek of theatervoorstelling er precies zal uitzien, is ook onduidelijk. Onderstaande evenementen zijn in alle voorzichtigheid gepland en kunnen naar gelang de maatregelen nog veranderen van vorm en datum.

Concert

Wil je theater? Dan zal je nog wat langer moeten wachten want het theaterseizoen lijkt pas in 2021 terug volledig op gang te komen. We kunnen toch een voorstelling tippen.

Het Wilde Westen organiseert een Comedy Night met Amelie Aelbrechts en Hans Cools op 18/07.

Wil je genieten van een concert? Dan heb je meer geluk, die komen na de zomer stilletjesaan op gang. Het najaar is sowieso de drukste periode van cultuuragenda, en daar kunnen we toch al enkele toppers uitvissen. In de Vooruit in Gent komt Fleddy Melculy hun nieuwste plaat voorstellen op 16/09, wil je liever ergens anders in België naar de Nederlandstalige metalband luisteren, kan dat ook.

blackwave. staat op 2/10 in een bijna (!) uitverkochte Trix. Ook in de Trix vind je op 4/10 de halve finale van Humo’s Rock Rally. Ander Belgische talenten Vito en Pauwel staan op het podium van de Roma op 4/12. Vito, een rock-gezelschap uit Gent treedt dan samen op met Pauwel, een lo-fi folk-popband rond de singer-songwriter Pauwel De Meyer.

Gooi je het liever over een foute boeg? In de Muziekodroom organiseert Petit Bazar haar Paasparty, weliswaar lichtjes uitgesteld, op 13/11. Petit Bazar kun je kennen als het unieke en gekke hoekje van Pukkelpop.


In de AB verwelkomen ze de Amerikaanse emorapper nothing,nowhere. op 26/09. Aan de andere kant van het hiphopspectrum staat Moody Mae, het Leuvense hiphopcollectief dat graag een vleugje soul toevoegt aan haar optredens. Op 26/09 komen ze naar Het Depot. Hou je eerder van r&b, dan is Kiana Ledé misschien iets voor jou. Zij treedt 14/10 op in de Botanique.

Origins of Imanu belooft alvast een elektronisch spektakel te worden in de Kavka met zijn vier uur durende live-set op 9/10. Voor de rock-’n’-rollfans is er ook Pottery, recht uit Canada, op 26/09 in de Botanique. Ook Passenger, de singer-songwriter, komt ons land warmspelen in het Cirque Royal op 10/10.

Het electro-metalpersonage Poppy staat op 3/12 in de Kavka. Voor wie hen niet kent: Poppy is een genderneutrale performer (gespeeld door Moriah Rose Pereira) met honderden miljoenen views op YouTube dankzij vreemde video’s en muziek.

09 juni 2020

Gerelateerde tips