Alle musea, concertzalen, theaters, ... sluiten even de deuren. Heel wat activiteiten worden daardoor geannuleerd of verplaatst door organisatoren, als corona-preventie.

Europese rappers onder de radar

Europese rappers onder de radar

Update je Spotify-playlist met deze underrated maar talentvolle Europese hiphopartiesten.

Alle evenementen in dit artikel gaan voorlopig door maar luister voorlopig maar even naar deze artiesten in je luie zetel in coronatijden.

De laatste jaren is er een sterke opkomst van Europese hiphopartiesten die hun stempel willen drukken op de muziekwereld en het nu al aan het veranderen zijn. Denk maar aan de Zweedse Yung Lean die met zijn sad boysteksten en iconisch vaporwavemuziekvideo’s misschien wel de eerste soundcloudrapper was die zijn weg naar de mainstream maakte. Of Aya Nakamura, de française die indrukwekkende records heeft gebroken met haar liedjes Pookie en Djadja.

Ook Belgische rappers, waaronder Damso en Roméo Elvis, zijn over de Belgische grenzen te horen en kennen internationaal succes. Toch blijven vele Europese rappers onder de radar, zij moeten strijden tegen Amerikaanse concurrentie en blijven vaak underrated.

Wij vinden dat Europa barst van muziektalent en zetten bij deze zes hiphopacts voor je op een rij. Deze veelbelovende artiesten moet je dus zeker in de gaten houden

WIE ZIJN ZE?

OCEAN WISDOM (VK)

Ocean Wisdom (zijn echte naam) brak in 2015 door via YouTube en valt ondertussen niet meer weg te denken in de Britse hiphopwereld.

Het was zijn debuutnummer Walkin’ die zijn plotse bekendheid bezorgde. In dit nummer onttroont hij Eminem als snelste rapper ter wereld. Met Walkin’ rapt de Engelse 4,45 woorden per seconde, dat is sneller dan de iconische Rap God waar Eminem 4,31 woorden per seconde spuwt.

LOUS AND THE YAKUZA (BE)

Lous groeide op in Congo en Rwanda maar verhuisde naar België om haar carrière als zangeres op te bouwen. Ze kent al wat succes in Franstalig België en haar naam circuleert al een tijdje in het Brusselse muziekmilieu.

De Belgische singer-songwriter debuteerde in september 2019 met Dilemme, een trapnummer met moody lyrics dat al snel in je hoofd blijft steken.

Haar muziek bevat elementen van soul, trap, hiphop en electronica. Het is een kwestie van tijd dat haar talent erkent wordt in Vlaanderen. Dilemme staat bij ons al wekenlang on repeat!

47TER (FR)

47TER is een Frans hiphoptrio bestaande uit Pierre-Paul, Lopez en Blaise. De drie vrienden groeiden samen op in Bailly en maken funky relatable rapsongs.

Het grappige en sympathieke trio onderscheidt zich van andere rappers met hun luchtige, simpele teksten gekenmerkt door grappige punchlines, easy flows en zelfspot.

WU-LU (VK)

De underrated maar getalenteerde rapper en producer uit Londen maakt van zijn liedjes epische mash-ups van jazz, hiphop, soul en house. Met de beschrijving: "jazz but not ‘jazz’, hip hop but not ‘hip hop’," wil hij duidelijk maken dat hij zich niet vastklampt aan één genre.

Hij experimenteert met verschillende muziekstijlen, geluiden en invloeden. Via zijn teksten werpt hij een blik op racisme en discriminatie in Groot-Brittannië, maar ook black empowerment is een thema die hij aanreikt.

KUNDE (BE)

Nog een Belg op de lijst! Hij is de perfecte all-rounder: hij zingt, producet, beatboxt en rapt! Kunde (uitgesproken als koendee) mixt elementen van hiphop, funk en disco en creëert op die manier een magische cocktail vol met vette beats en sexy grooves.

Met zijn spacy sound vragen wij ons vooral af waarom de Gentenaar nog niet bekend is. Liefhebber van funky hiphop? Hij de perfecte man voor jou!

FLOFILZ (DE)

Voor de laatste artiest uit ons lijstje trekken we even naar onze buren in Duitsland. Florian, beter bekend als Flofilz, is een veelbelovende producer afkomstig van Aken. Hij is zelf geen rapper maar gebruikt old school hiphopbeats en -samples en kruidt ze met jazz.

05 november 2019
MichèleLévêque

Muziek, kunst en cultuur. Schiet maar raak! Interesse en kennis alom, eendert welke smaak!

Gerelateerde tips