Alle musea, concertzalen, theaters, ... sluiten even de deuren. Heel wat activiteiten worden daardoor geannuleerd of verplaatst door organisatoren, als corona-preventie.

Eurosong for kids: waar zijn ze nu?

Eurosong for kids: waar zijn ze nu?

Hoe zou het nog zijn met onze favoriete Eurosong Kids? Van Max Colombie tot "titititi"-Thor.

Het lijkt alsof het gisteren was dat onze achtjarige zelf voor de tv gekluisterd zat en de Eurosong for Kids-liedjes uit volle borst meezong. Toch is het ondertussen al vier jaar geleden sinds de laatste editie van het programma. Dringend tijd om eens te kijken hoe die jonkies van toen, nu in de muziekwereld staan.

Max Colombie

Maar liefst 11 jaar geleden – Ja, we worden oud - zette kleine Max zijn eerste stappen op het grote podium tijdens de Eurosong-wedstrijd met zijn liedje Voor eeuwig. Een nummer waarin hij zich achter de piano van zijn innemendste kant liet zien. Wie smolt er niet bij de woorden “Wij blijven samen voor eeuwig”?

Nu, 11 jaar later, zet diezelfde Max Werchter in vuur en vlam met zijn Oscar and The Wolf. Heel België en omstreken zwichten voor de duistere klanken, glitterjassen en gladde dansmoves van niet-meer-zo-kleine Max. Moge zijn succes “voor eeuwig” blijven duren.

Mathieu Terryn

In hetzelfde jaar als Max Colombie, 2005, maakte ook stoere Matt (aka Mathieu Terryn) zijn debuut op het podium met De allermooiste van de klas. Met zijn veel te lange haar en wit-groengeruit debardeurke deed hij menig meisjeshart sneller slaan. Dat wit-groene kledingstuk heeft hij ondertussen de deur uitgegooid (dat hopen we toch Mathieu), maar die meisjesharten laat hij sindsdien alleen maar harder kloppen als frontman van de Vlaamse popsensatie, Bazart. Ook de Nederlandstalige teksten zijn gebleven.

Oliver Symons

Ook Oliver, mede-lid van de heetste groep van Vlaanderen, deed mee aan diezelfde liedjeswedstrijd. Drie jaar na Mathieu, in 2008, werd Oliver de hottie van het moment. Shut Up toonde zijn schitterend pianotalent en hij schopte het daarmee zelfs tot in de buitenlandse finale.

Zo’n acht jaar later toont Oliver dat hij nog steeds een muzikaal talent bezit. Niet alleen als medebrein achter Bazart, maar ook met zijn eigen elektropopband Warhola. Met die laatste won hij in 2014 Humo’s Rock Rally. Alsof dat nog niet voldoende is, bewijst Symons zich ook nog eens achter de knoppen als producer bij onder andere Felix Pallas en Tsar B.

Niels en Jonas Meukens

Oh nostalgie! De broertjes Meukens waren de allereerste Eurosong-finalisten, met de band X!nk. Hun winnende nummer De vriendschapsband wordt, 13 jaar later, nog steeds uit volle borst meegebruld op feestjes.

Dezer dagen speelt Niels de drum bij Warhola, het eerder genoemde project van Oliver Symons. Verder speelt hij samen met X!nk-gitarist, Thomas Valkiers, in de psychedelische garageband Double Veterans.

Jonas Meukens richtte zijn eigen groep op, Get Off My Shoes, waarmee hij aanstekelijke indierock maakt. Die indierock viel duidelijk in de smaak bij Studio Brussel, want hij was vorig jaar deel van hun Nieuwe Lichting. Jonas is ook nog actief als zanger bij punkrockband The Waiting Game.

Lauren en Jill

“Get up, get up, it’s a party!” met deze woorden brachten de hartsvriendinnen in 2010 België aan het dansen. De meisjes stootten met hun Get Up! door naar de internationale wedstrijd en mochten daarmee ook Minsk aan het dansen brengen. Ze haalden er een verdienstelijke zevende plaats.

Recent kwamen we Lauren nog tegen in haar poging om de zwarte van K3 te worden, maar jammer genoeg greep ze net naast die titel. Ze is nu vooral te zien op tv in Galaxy Park en speelt mee in enkele musicals.

Jill sloeg een ander pad in en gaat solo als surfer chick Jill Shaw. In 2012 scoorde ze een hit met haar debuutsingle Summer Sucks. Deze zomer suckte allesbehalve voor haar, want ze viel te bewonderen op een aantal festivals waaronder Crammerock.

Trust

En wat is er gebeurd met de West-Vlaamse groep die zong over mama? Eva en Elias Storme namen in 2013 deel aan The Voice van Vlaanderen, waar ze het tot in de liveshows schopten. Naast The Voice hebben Eva en Elias samen met hun andere broer ook nog een eigen bandje, Phonic Trust. Waarmee ze vooral fragiele Nederlandstalige muziek en covers brengen.

Thor

Met Een tocht door het donker creëerde uberschattige Thor een refrein dat we nooit meer uit ons geheugen krijgen. De aanstekelijke “Tititititiii…” gecombineerd met de nodige kampvuursfeer maakten van hem één van de meest opvallende passages binnen Eurosong. Vandaag ruilt Thor zijn schattigheidslevel-100 in voor een iets ruiger imago. Hij was nu namelijk lid van Nederlandstalige rapgroep Netwerk en nu is hij lid van Roedel.

21 november 2016