Alle musea, concertzalen, theaters, ... sluiten even de deuren. Heel wat activiteiten worden daardoor geannuleerd of verplaatst door organisatoren, als corona-preventie.

Film op Halloween? Met deze films kan je huiveren.

Film op Halloween? Met deze films kan je huiveren.

Spooktober bereikt zijn hoogtepunt: Halloween. Plots hebben we allemaal zin om ons te verkleden en voor onze vrienden eten te maken dat op afgedankte lichaamsdelen lijkt. Dan, het hoogtepunt: griezelfilms, horror, slechte sci-fi, b-films, …

Dit zijn de films die je de komende dagen wil gaan kijken:

Jaws

Horror bestond ook vóór CGI, zo blijkt uit dit meesterlijk verhaal van een strand dat geteisterd wordt door een haai. Surfers en zwemmers belanden één voor één tussen de kaken. Het is natuurlijk geen wonder dat het een Spielberg is. De opzet lijkt namelijk belachelijk, maar de uitwerking is subliem.

Bram Stoker’s Dracula

Als je de regisseur van The Godfather het verhaal van Dracula laat maken, dan zit die boordevol sterren: Winona Ryder, Anthony Hopkins, Keanu Reeves, Tom Waits, … Meer dan dat: je maag gaat keren van de koortsdromerige manier waarop deze is verfilmd.

Zombieland Double Tap

De langverwachte opvolger van Zombieland is nog niet uit en toch kan je hem al gaan zien in Cinema Rio in De Haan. Wie zal dit keer de Zombie Kill of The Week krijgen en… komt Bill Murray toch weer een cameo maken?

Opera

Deze geflipte film gaat over een operazangeres die wordt vastgebonden en moet toekijken hoe een moordenaar praktisch de hele cast van het stuk waarin ze de hoofdrol speelt, ombrengt. Jij zal, net zoals de protagonist, je ogen niet kunnen sluiten.

Troll 2

2,9 op IMDb, dat moet wel een klassieker zijn. Bovendien is het zelfs geen sequel. Troll gaat over trollen, deze gaat over goblins en heeft op zich niks te maken met Troll. Waarom dan? Geen idee. “Waarom dan?” is trouwens iets wat je veel gaat zeggen tijdens deze film. Of je lacht je gewoon te pletter, dat kan ook.

The Phantom of the Opera (met live-muziek)

In Filmhuis de Klappei in Antwerpen kan je deze horrorklassieker gaan bekijken met muzikale begeleiding van Alec De Bruyn. In de film spookt er een monster rond in de catacomben van een operagebouw, die eigenlijk gewoon een verliefde jongeman met een vreselijke huidaandoening blijkt te zijn. Schattig.

De buurtpolitie: het circus

Niemand houdt van clowns. Ook de buurtpolitie niet, want in deze films plegen die een resem aan overvallen. Maar het meest griezelige aan deze film is dat ie bestaat. En dat die in de cinema te zien is.

29 oktober 2019
BrechtVissers

Ik probeer u uit uw luie zetel te krijgen door het ding dat je hierboven te zien kreeg. Ik hou van absurditeiten en kaas.

Gerelateerde tips