Alle musea, concertzalen, theaters, ... sluiten even de deuren. Heel wat activiteiten worden daardoor geannuleerd of verplaatst door organisatoren, als corona-preventie.

Films die wél draaien en die je moet bekijken

Films die wél draaien en die je moet bekijken

Het c-woord heeft voor veel leuke dingen een stokje gestoken het voorbije jaar. Ook de programmatie in de cinemazalen is volledig overhoopgegooid. Hoewel de meeste releases naar 2021 opschuiven, zijn er enkele parels die je niet mag missen in september

Tenet

Christopher Nolan is één van de patroonheiligen van de cinemawereld. Hij veroverde de harten van trouwe Batman-fans met Batman Begins, The Dark Knight en The Dark Knight Rises. De cinefiel in de zaal was dan weer onder de indruk van zijn meesterwerken Interstellar en Inception. Tenet past in datzelfde rijtje. De nieuwe blockbuster van Nolan’s hand, speelt opnieuw met tijd en ruimte. De Protagonist gaat gewapend met enkel en alleen het woord ‘tenet’ op pad om de wereld te redden. Maar al snel komt hij in een wereld van internationale spionage terecht die onze tijd ver overstijgt. Leuk weetje: de Protagonist, John David Washington, is de zoon van de geweldige Denzel Washington!

Greenland

Wat doet een mens wanneer er een dodelijke komeet op de aarde afkomt? Met die vraag ging regisseur Ric Roman Waugh aan de slag. De uitkomst: een spannende rampenfilm met Gerard Butler en Morena Baccarin in de hoofdrol. Je kan haar kennen als de grote liefde van Ryan Reynolds in Deadpool. Gerard Butler gaat op zoek naar een bunker om samen met zijn gezin te schuilen, terwijl het einde van de wereld nabij lijkt.

Hope Gap

Hope Gap is een film van een heel ander kaliber dan de twee voorgaanden in het rijtje. Geen grootse effecten of door elkaar lopende tijdzones deze keer. Wel een puur verhaal over Grace, een vrouw die een idyllisch leven leidt in een Brits kuststadje samen met haar man. Na 29 jaar huwelijk besluit haar man er een punt achter te zetten en verlaat hij haar voor een andere vrouw. Nadat Grace door stadia van ongeloof, woede en verdriet worstelt, ontdekt ze met de hulp van haar zoon dat het nooit te laat is om gelukkig te zijn. Deze film van William Nicholson is een parel aan rauwe emoties die te zien is in de kleinere bioscopen in jouw buurt.

Black Panther

Geen nieuwe release, wel een eerbetoon aan de geweldige acteur Chadwick Boseman die afgelopen week het leven liet nadat hij zes jaar lang worstelde met darmkanker. Zijn overlijden sloeg in als een bom, niemand wist dat the King of Wakanda ziek was. Deze Marvel-film was sowieso al de moeite, maar wordt extra straf wetende dat Boseman hem opnam tussen zijn chemotherapie door. Grijp je kans om deze gamechangerbinnen de Marvel-universe nog één keer op het groot scherm te zien.

Berlin Alexanderplatz

Deze Duitstalige film van regisseur Burhan Qurbani is een bewerking van de gelijknamige roman ‘Berlin Alexanderplatz’ die Alfred Döblin schreef in 1929. Het boek wordt gezien als één van de belangrijkste werken binnen de Weimar Republiek. Waar bij Döblin een moordenaar centraal stond die in de onderwereld verwikkeld raakte, zet Qurbani een vluchteling zonder papieren in de plaats. Zo vertaalt hij het bekende verhaal naar onze maatschappij, bijna honderd jaar later. Een interessante twist die een spraakmakende film oplevert.

03 september 2020
TessJacobs

'Als de wereld begrijpelijk was, zou er geen kunst bestaan' - Camus