Alle musea, concertzalen, theaters, ... sluiten even de deuren. Heel wat activiteiten worden daardoor geannuleerd of verplaatst door organisatoren, als corona-preventie.

Gentse Feesten voor cultuurbeesten met pleinvrees

Gentse Feesten voor cultuurbeesten met pleinvrees

Agorafobie? Of misantroop? De Gentse Feesten 2018 zijn er ook voor diegenen die niet graag tussen mensenmassa's staan. Wij zochten plekken op die wat rustiger zijn. En je kan er van goede muziek, theater, poëzie of lekker eten genieten.

Holy Food Market (& Holy Beach)

Als je naar iets meer dan een pak friet op zoek bent, ben je - Gentse Feesten of niet - sowieso aan het juiste adres in The Holy Food Market. Tijdens de Gentse Feesten openen zij een nieuw terras: Holy Beach. Daar kan je cocktails drinken en op opblaasbare flamingo's zitten.

Holy Food Market

YART: Platform

YART was al een open-air museumpje voor hedendaagse kunst aan het Geeraard de Duivelsteen. Tijdens de Gentse Feesten schakelen zij een versnelling hoger met Platform: muziek, performances, artist talks, debatten, .... You name it! Letterlijk: want tussen 15u en 16u is er een vrij podium.

YART

Het Huis van Alijn

Op het terras van het Huis van Alijn vind je niet alleen ijskoude dranken en gezelligheid. Er is elke dag ook een mysterieuze en heldhaftige bezoeker: Pierke van Alijn. Die beleeft spannende verhalen die (heel) jong en (heel) oud zullen plezieren.

Huis Van Alijn

Gentsche Fest Spiele

In concertzaal de Miry en de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkundestaan dagelijks meer cerebrale dingen op het programma: kamermuziek, debatten, pianoconcerten en film. Niets houdt u natuurlijk tegen om u daarna alsnog lam te dansen op de Vlasmarkt.

Gentsche Fest Spiele

Het poëzieterras

Café Ventura en het Poëziecentrum zijn blijkbaar goeie buren. Zij slaan de handen nogmaals in elkaar om u een poëzieterras te brengen. De drukke kermis van de Vrijdagsmarkt vormt hier geen bedreiging. De poëzie wordt u namelijk voorgeschoteld op papier en via hoofdtelefoon.

Poëzieterras Poëziecentrum

Café Fatima

De betere Belgische garage, punk, indie, noise en rechtoe-rechtaan-bands komen al jaar en dag naar Fatima. En tijdens de Gentse Feesten komt er zo elke dag eentje. Bovendien is het een van de sympathiekste cafés van Gent.

Fatima Gent
16 juli 2018
BrechtVissers

Ik probeer u uit uw luie zetel te krijgen door het ding dat je hierboven te zien kreeg. Ik hou van absurditeiten en kaas.

Gerelateerde tips