Alle musea, concertzalen, theaters, ... sluiten even de deuren. Heel wat activiteiten worden daardoor geannuleerd of verplaatst door organisatoren, als corona-preventie.

Girls Go Boom kaapt plek_ in Gent

Girls Go Boom kaapt plek_ in Gent

Het jaar is nog maar net begonnen en de dames van Girls Go BOOM schakelen al een vitesse hoger. Tijdens de maand februari kamperen ze in Plek, met een programma om bij te watertanden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een les creatief schrijven van Anke Wauters of een spoedcursus "hoe maak ik mijn eigen feministisch magazine"?

Meer meisjes, meer lawaai

Het collectief Girls Go BOOM was in 2017 genomineerd voor een BILL Award. Hun missie? Meer meisjes meer lawaai zien maken op een podium, of dat nu is door middel van muziek of eender welke andere artistieke expressievorm. Met dat doel in gedachten trekken de dames in februari alle registers open, in hun tijdelijk Club House in Plek.

Girls Go Boom

Kick patriarchy in the butt

Je kan in Plek terecht om onder andere je skills als muzikante aan te scherpen, je schrijfvaardigheden te verbeteren onder het toeziend oog van Anke Wauters (Anke schrijf het neer) of om je samen met andere enthousiastelingen vierentwintig uur te laten opsluiten om aan een magazine te knutselen.

Kortom: je leert op elke mogelijk manier hoe je patriarchy in the butt kan kicken. Een gouden raad: twijfel niet te lang, want voor de meeste workshops is het aantal plaatsen beperkt. Maar wees gerust, buiten workshops vallen er ook meer dan genoeg concerten en films mee te pikken.

Club House wordt op gang geknald op twee februari met - hoe kan het ook anders - een avond vol loeiharde punk en bassen. Check hier het volledige programma.

17 januari 2018