Alle musea, concertzalen, theaters, ... sluiten even de deuren. Heel wat activiteiten worden daardoor geannuleerd of verplaatst door organisatoren, als corona-preventie.

Halloweentocht op de Boekenbeurs

Halloweentocht op de Boekenbeurs

Deze schrijvers wil je liever niet in het donker tegenkomen.

Vergeet de klassieke Halloweentochten door donkere bossen, met uitgeholde pompoenen en verklede vampiers. De échte durvers trekken op Halloween naar de Boekenbeurs, waar enge schrijvers om elke hoek loeren. Dit parcours jaagt je de stuipen op het lijf.

Gerolf Annemans

Annemans is geboren met een monsterlijke tronie en maakt daar graag gebruik van. Hij hoefde gedurende zijn politieke carrière niet veel te doen om mensen weg te jagen. Op de Boekenbeurs doet hij er nog een schepje bovenop: hij geeft een lezing over de toekomst van Europa, mythologie en de link daartussen. Pure horror.

In dezelfde categorie: Louis Tobback.

Gerolf Annemans

Geert Hoste

Geert Hoste is de schrik van alle BV’s (behalve van Geert Hoste zelf natuurlijk). Zijn moppen zijn zo beschimmeld dat de wormen eruit kruipen. Hij is al een paar jaar gestopt met zijn beruchte eindejaarsconference maar tegenwoordig ben je zelfs in je eigen huis niet meer veilig. Hij maakt nu jaarlijks een ‘lachkalender’. Elke dag kippenvel!

In dezelfde categorie: Marc Eyskens.

Geert Hoste

Geronimo Stilton

Het is ongetwijfeld jeugdnostalgie voor velen: de boeken van Geronimo Stilton. De typografie was afschrikwekkend en er kwam soms smaak en geur uit het papier. Vreemd. En hij komt naar de Boekenbeurs. Een muis zo groot als een mens, op een beurs waar tienduizenden mensen rondlopen: dat is vragen om drama. We vermoeden echter dat het geen échte muis is, maar een mens in een muizenpak. Dat maakt het eigenlijk nog meer creepy.

In dezelfde categorie: de volledige cast van F.C. De Kampioenen.

Geronimo Stilton

Ann Ceurvels

Na rollen als slechterik in cultseries als Flikken, Windkracht 10 of Aspe koos Ann Ceurvels voor een louche carrière als kindercoach. Intussen schreef ze ook erotische novelles en een kritisch boek over het M-decreet. Huiveringwekkend.

In dezelfde categorie: Martine Prenen.

Ann Ceurvels

Pascale Naessens

Vergeet Stephen King, de ergste gruwel zijn koks die kookboeken uitbrengen vol foto’s van zichzelf. Looking at you, Pascale Naessens. Ze jaagt ons keer op keer de stuipen op het lijf met angstaanjagend eenvoudige recepten en zelf gedraaid servies. En bovendien: wie samenleeft met Paul Jambers, moet wel bovenmenselijke gaven bezitten - zoveel is zeker.

In dezelfde categorie: Pascale is een vak apart.

31 oktober 2019
JokeVan der maelen

Ik had er ook meer van verwacht.