Alle musea, concertzalen, theaters, ... sluiten even de deuren. Heel wat activiteiten worden daardoor geannuleerd of verplaatst door organisatoren, als corona-preventie.

Hier moet je heen op Museum Night Fever volgens jouw sterrenbeeld

Hier moet je heen op Museum Night Fever volgens jouw sterrenbeeld

Op 14 maart zet Museum Night Fever 29 Brusselse musea op hun kop. Laat je verrassen door performances, exposities, dans, theater, muziek en nog veel meer. Afsluiten kan je op een van de vijf afterparties. Maar waar moet jij volgens jouw sterrenbeeld zeker bij zijn? Onze astrologe zocht het voor jou uit.

(c) Alan Labisch
(c) Alan Labisch

Steenbok (22 december – 19 januari)

Met zijn actieve geest en goede focus luistert de steenbok graag naar anderen. De steenbok trekt op 14 maart dus best richting het Museum voor Fantastische Kunst met zijn Verhalenvertellers Karavaan. De karavaan waagt zich aan de wereld van vaporisten, julevernianen en steampunkers. Aangezien ze de gekke taal van Lewis Caroll ontlenen, zal er af en toe gelachen worden. Iets waar de steenbok graag aan deelneemt.

(c) Lucas Lenzi
(c) Lucas Lenzi

Waterman (20 januari – 19 februari)

Met zijn rebels en onvoorspelbaar karakter, staat er voor de waterman een tattoo in de sterren geschreven. Ook al heeft hij respect voor de mening van zijn ouders, toch is hij onafhankelijk en staat hij zelf in voor zijn keuzes. Op 14 maart zullen Balafre Tattoo, Garance Mor en Naboy het beste van zichzelf geven. Neem alvast een kijkje welke artiest jou het meest aanspreekt. Opgelet! Indien je een tattoo wilt, moet je voor 13 maart bij je favoriete artiest boeken via Instagram!

(c) Fikri Rasyid
(c) Fikri Rasyid

Vissen (20 februari – 20 maart)

Voor de dromerige en extreem gevoelige vis die graag zo veel mogelijk deelt met anderen, is De Dromenkoffer the place to be. Hier kan de vis zijn grootste droom achterlaten in één van de koffers van zijn volgende treinreis. Wie weet komt hij wel uit!

(c) Atharva Tulsi
(c) Atharva Tulsi

Ram (21 maart – 20 april)

De buitensporige, strijdlustige ram kan volledig losgaan tijdens de Hip Hop battle in CIVA. Aangezien dit gehoornd sterrenbeeld graag in het middelpunt van de belangstelling staat, kan hij maar beter zijn kans grijpen. We weten dat je altijd de beste wilt zijn, dus probeer er niet te hard in op te gaan. Inschrijven kan via de Facebookpagina van CIVA en Freestyle Lab.

(c) Li-An Lim
(c) Li-An Lim

Stier (21 april – 20 mei)

Aangezien de stier nooit vindt dat iets zijn schuld is, wordt het tijd dat hij onder ogen ziet dat we samen moeten werken naar een beter klimaat. Daarom zal hij op Museum Night Fever kleurrijke Voodoopoppen maken als offergave voor ons overmatig consumptiegedrag. Omdat de stier graag emotionele en financiële zekerheid heeft, kan hij maar beter zorgen dat het klimaat stabiel blijft, toch? Alle stieren naar het Art en Marges museum dus!

(c) Batu Gezer
(c) Batu Gezer

Tweeling (21 mei – 21 juni)

De onophoudelijk kennis vergarende tweeling zal zich niet vervelen op de expo From today’s to tomorrow’s city bij Experience.Brussels. Met zijn behoefte aan verandering zal hij het leuk vinden om een blik te werpen op het Brussel van de toekomst.

(c) Emarts Emarts
(c) Emarts Emarts

Kreeft (21 juni – 22 juli)

De zeefdrukkunst workshop is een must voor elke kreeft. Het emotionele sterrenbeeld dat zich liefst non-verbaal uitdrukt, kan hierin al zijn emoties kwijt. Neem je eigen t-shirt, tote bag, trui of sjaal mee en pimp je kledingstuk met een coole print van Printactif. Omdat ik weet dat teleurstelling je diep kan raken, beloof ik dat dat er niet aan te pas zal komen.

Kaiserringträger der Stadt Goslar: Wolfgang Tillmans, Mönchehaus Museum, Goslar, Germany, 29 September – 27 January 2018 (c) Wolfgang Tillmans
Kaiserringträger der Stadt Goslar: Wolfgang Tillmans, Mönchehaus Museum, Goslar, Germany, 29 September – 27 January 2018 (c) Wolfgang Tillmans

Leeuw (23 juli – 23 augustus)

De warmhartige leeuw kan met zijn moedige karakter zijn emoties delen tijdens Le monde poétique bij WIELS. Studenten van het E.R.G. en LUCA School of Arts bundelen hier de krachten en laten zich inspireren door tentoonstellingen van Thao Nuyghen Phan en Wolfgang Tillmans. Een moment voor de leeuw om zijn hartstocht met volle moed naar boven te laten komen.

(c) Jen Theodore
(c) Jen Theodore

Maagd (24 augustus – 23 september)

Met het vizier constant op de toekomst gericht kan de maagd zijn kaarten laten leggen in het Art et marges museum door Juliette Dana. Tijd om je nuchtere blik even opzij te zitten en dingen niet te letterlijk op te vatten dus. Hopelijk helpt Juliette je erbij om minder te piekeren door haar voorspellingen voor jou op tafel te leggen.

(c) iSAW company
(c) iSAW company

Weegschaal (24 september – 23 oktober)

Omdat de weegschaal graag deelneemt aan lange gesprekken, is Love. Hate. Debate. het uitgelezen evenement voor hem op 14 maart. Aangezien hij geïntrigeerd is door de beweegredenen van de mens, zal hij ervan genieten om te discussiëren over de gevoelens die de tentoonstelling bij anderen teweegbrengt.

(c) Joshua Hoehne
(c) Joshua Hoehne

Schorpioen (24 oktober – 22 november)

Met de spirituele kijk op het leven, zal de schorpioen zeker geboeid zijn door Daily Rituals in het Art et marges museum. De Magical Amators Club zet hierbij dagelijkse routines om in rituelen. Hoewel schorpioenen doorgaans weigeren om zich te laten sturen, vinden ze mogelijk toch inspiratie in deze performance om mee te nemen naar hun dagelijks leven.

(c) Dxiane
(c) Dxiane

Boogschutter (23 november – 21 december)

Constant zijn kennis uitbreiden is uiterst belangrijk voor de Boogschutter. Voor hem is CIVA de geschikte plek om meer te weten te komen over de avant-garde die honderd jaar geleden in Brussel floreerde.

De tentoonstelling draait om het tijdschrift 7 arts, dat in de jaren twintig werd opgericht door vijf creatieve Brusselaars: architecten, schilders, een grafisch ontwerper, een musicus en een dichter. In hun tijdschrift balden ze artistiek en intellectueel Europa samen, waarbij ze elke kunstvorm bekeken vanuit de architectuur.

Foto bovenaan: (c) Thibault Gregoire

09 maart 2020
TessJacobs

'Als de wereld begrijpelijk was, zou er geen kunst bestaan' - Camus