Alle musea, concertzalen, theaters, ... sluiten even de deuren. Heel wat activiteiten worden daardoor geannuleerd of verplaatst door organisatoren, als corona-preventie.

#ikluisterbelgisch: Denali Wrench, Delta Crash & Sunflower

#ikluisterbelgisch: Denali Wrench, Delta Crash & Sunflower

Ons kleine Belgenland barst van het muzikale talent. Van electro tot metal, we hebben het allemaal. BILL-reporter Elice pikt er iedere maand drie toppers uit, over alle genres heen.

Een nieuw jaar, een nieuw #ikluisterbelgisch-seizoen, HOERA! Ook dit jaar mogen jullie zich opnieuw aan een mooie selectie van veelbelovende muzikale talenten uit eigen land verwachten. Voor de eerste editie vliegen we er meteen in, met drie namen waarvan wij geloven dat ze in 2018 niet ongezien (of liever ongehoord) zullen blijven.

Ikluisterbelgisch januari crop

Denali Wrench: "een geliefd mysterie"

Wie Denali Wrench precies is en hoe lang hij al muziek maakt, is momenteel nog een beetje een mysterie. Heel veel is er namelijk niet geweten over de jonge Brusselaar. Wat we wel weten is dat hij veelbelovend klinkt, de liefdesbaby zou kunnen zijn van Mac Demarco en King Krule, in het echt bij de naam Julien Tanghe gaat en zo maar even geselecteerd is voor De Nieuwe Lichting van 2018.

De Brusselaar brengt op zijn eerste single, Biggest Flirt, mellow deuntjes die ons doen flirten met de roze wolken in ons hoofd en onze stemmingsthermometer naar het kookpunt drijven. Wij geloven dat deze jongeman in 2018 wel eens een geliefd mysterie zou kunnen worden.

Delta Crash: "Het laatste van deze band hebben we nog niet gehoord"

Delta Crash nemen ons met hun snijdende, catchy rock mee naar de nostalgische nineties. Een geluid waarmee ze duidelijk niet alleen bij ons in de smaak vallen. De jongens sleepten namelijk in 2016 de publiekprijs van Humo’s Rock Rally binnen, behaalden in 2015 jaar een bronzen medaille op Oost.Best!, wisten zich in datzelfde jaar te selecteren voor De Nieuwe Lichting, zijn dat dit jaar opnieuw en mochten in december openen voor zo maar even Golden Earring.

Vorig jaar mochten we eindelijk hun eerste EP Blue Embrace ontdekken, en deze kon op heel wat mooie kritieken rekenen. Met passages in de AB, Cactus Brugge, De Vooruit en de Gentse Feesten, wordt nu al duidelijk dat we het laatste van deze band nog niet gehoord hebben.

Sunflower: "Melancholische postpunk met dreampop- en shoegazevibes"

Als je ons vraagt naar wat onze favoriete muzikale periode is, dan noemen wij zonder twijfelen de donkere, melancholische jaren tachtig en negentig. Denk aan bands zoals The Cure, The Verve en Slowdive. Wij worden dan ook heel gelukkig van de klanken van Sunflower. Hun melancholische postpunk met dreampop- en shoegazevibes zou zo uit de jaren tachtig geteleporteerd kunnen zijn.

Hun talent ging ook aan menig wedstrijdjury niet voorbij: ze mogen zich namelijk de winnaar van Westtalent 2017 noemen. De West-Vlaamse muziekcompetitie waar voorheen ook al SX, Steak Number Eight en Balthazar als winnaar uit de bus kwamen. Daarnaast wisten de jongens zich ook te kwalificeren voor Humo’s Rock Rally 2018. Met nog maar één single op hun palmares, en Westtalent als hun eerste officiële optreden, mag duidelijk zijn dat deze Bruggelingen heel wat in hun mars hebben.

Ken je (of ben je) zelf Belgisch talent dat moet ontdekt worden? Deel het met ons via de #ikluisterbelgisch en misschien vind je ze binnenkort wel in ons lijstje terug!

Beluister hier de #ikluisterbelgisch-playlist op Spotify.

16 januari 2018