Alle musea, concertzalen, theaters, ... sluiten even de deuren. Heel wat activiteiten worden daardoor geannuleerd of verplaatst door organisatoren, als corona-preventie.

#ikluisterbelgisch: Ellen Steegen, Azra & Galine

Ons kleine Belgenland barst van het muzikale talent. Van electro tot metal, we hebben het allemaal. BILL-reporter Elice pikt er iedere maand drie toppers uit, over alle genres heen.

Ellen Steegen

he Future is Female, en daarom wijden we de maand oktober voor eenmaal 100% toe aan te ontdekken vrouwen in de Belgische muziek. Ellen Steegen (soon-to-be Homegirl) is daar eentje van. Funky, jazzy surf- janglepop, of hoe je het ook mag noemen. Ze tovert een glimlach op je gezicht en brengt vrolijkheid in je huiskamer.

Ellen Steegen

In 2015 mocht ze de zilveren medaille op Limbomania in ontvangst nemen, en enkele jaren later verwelkomden we ook haar eerste EP Upstairs. Daarop vinden we allemaal mooie liedjes over dat ene zo vaak bezongen thema - 'De Liefde'. Binnenkort brengen ze een nieuwe single uit. Ontdekken is onze boodschap!

Azra

Nog zo’n verscholen talent is Azra. De Limburgse singersongwritster blies haar project pas afgelopen zomer leven in, maar doet ons nu al watertandend uitkijken naar meer. Ze doet heel erg denken aan de Noorse Aurora, niet alleen qua sound, maar ook qua look zouden de twee zusjes kunnen zijn.

Azra

Begrijp ons niet verkeerd, Azra slaagt er meer dan iets in om in haar dreampop een volledig eigen touch te leggen, en dat doet ze nog eens helemaal in haar eentje ook. Met een loopstation als haar beste vriend, creëert ze gelaagde nummers waarin haar fantastische stem met de aandacht gaat lopen. Dromerige pop die smaakt naar meer, als je het ons vraagt.

Galine

Als laatste stellen we graag nog deze frontvrouw met ballen aan u voor: de Belgisch-Nederlandse Galine Kuyvenhoven, of beter bekend als gewoon Galine. Wat begon als een solo-project, is ondertussen uitgegroeid tot een vijfkoppige band waarbij piano en stem de hoofdrol innemen en samenvloeien tot verfijnde electropop die een grote veelzijdigheid in zich draagt.

Galine

Dit voorjaar bracht ze haar eerste EP Fabulae uit, een meer dan geslaagd debuut waarmee ze menig media wist te overtuigen. Sindskort mag ze zich ook artist in residence noemen bij Wilde Westen in Kortrijk. Galine zal fans van Lapsley en Feist bekoren.

Ken je (of ben je) zelf Belgisch talent dat moet worden ontdekt? Deel het met ons via #ikluisterbelgisch en misschien vind je jezelf binnenkort wel in ons lijstje terug!

Vind hier de nieuwe #ikluisterbelgisch-playlist terug!

30 oktober 2018