Alle musea, concertzalen, theaters, ... sluiten even de deuren. Heel wat activiteiten worden daardoor geannuleerd of verplaatst door organisatoren, als corona-preventie.

#ikluisterbelgisch: Jaguar Jaguar, Tristan, MONOMONO & Jan Verstraeten

#ikluisterbelgisch: Jaguar Jaguar, Tristan, MONOMONO & Jan Verstraeten

Ons kleine Belgenland barst van het muzikale talent. Van electro tot metal, we hebben het allemaal. BILL-reporter Elice pikt er iedere maand drie toppers uit, over alle genres heen.

En zo is het plots 2019. We beginnen het nieuwe jaar in stijl met niet drie, maar vier toppers!

Jaguar Jaguar

Jaguar Jaguar

Laat ons even kort hun parcours schetsen. De band ontstond deze zomer, bracht in September hun eerste single 'Tricks' uit, kwam in November met hun debuut EP 'Montjoi', mocht daarmee op bezoek bij StuBru en Radio 1 en kreeg er een stekje in hun playlists. Should you believe the hype? Wel, in het geval van Jaguar Jaguar: JA.

Voor wie de band nog niet zou kennen: Jaguar Jaguar bestaat uit leden van Tamino, Lohaus en Soldier’s Heart en klinkt een beetje als een jonge Balthazar. Dansbare tunes en catchy refreinen vatten Jaguar Jaguar mooi samen.

Tristan

Tristan

Een artieste die vergeleken wordt met Melanie De Biasio en Björk maakt ons wel heel nieuwsgierig. Wij gingen haar live beluisteren in het voorprogramma van die vorige band, Jaguar Jaguar.En yes, we moeten toegeven dat Tristan scoort. Tristan is het alter-ego van Isolde van den Bulcke. Je misschien wel bekend van haar vorige project SIAM. Met Tristan brengt Isolde een mix van jazz en elektronica. Muziek met een grote gelaagdheid en experimenteringsgehalte.

De Charlatan was een try-out voor haar shows die ze in het voorprogramma van Tamino bracht. De amper 22 jaar jonge dame mocht maar liefst driemaal de AB opwarmen. En dat allemaal met slechts één EP op haar naam. Wij horen alvast heel wat potentieel.

MONOMONO

Mono Mono

MONOMONO is het project van violiste Hester Bolle en Anne van den Star. Samen brengen ze een mix van elektronische sounddesign, akoestische instrumenten en techno beats waarmee ze je in bezwerende soundscapes meenemen. Voor hun tweede single Nico wisten ze niemand minder dan Dijf Sanders te strikken. Een geslaagde samenwerking als je het ons vraagt.

MONOMONO, nog zo’n Belgisch pareltje om te ontdekken.

Jan Verstraeten

Jan Verstraeten

Jan Verstraeten komt zo'n beetje uit het niets met zijn debuut Moon Face. Eerder speelde de man bij Charlie Jones’ Big Band, maar sinds de groep het voor het zeggen hield in 2015 doet Jan het op zijn eentje. Daar is Moon Face het eerste resultaat van. Het feit dat Verstraeten niet alleen een singersongwriter is, maar ook een visual artist, zorgt ervoor dat het plaatje zowel visueel als muzikaal perfect is. Nog zo eentje om in de gaten te houden, als we op de buzz rond de eerste single afgaan.

10 januari 2019