Alle musea, concertzalen, theaters, ... sluiten even de deuren. Heel wat activiteiten worden daardoor geannuleerd of verplaatst door organisatoren, als corona-preventie.

#ikluisterbelgisch: Sun Gods, Yusuf & Vito

#ikluisterbelgisch: Sun Gods, Yusuf & Vito

Ons kleine Belgenland barst van het muzikale talent. Van electro tot metal, we hebben het allemaal. BILL-reporter Elice pikt er iedere maand drie toppers uit, over alle genres heen.

1518262455 ikluisterbelgisch februari crop

Deze maand hebben we drie intimistische, indie muzikanten voor jullie in petto.

Sun Gods

De vocals doen ons spontaan denken aan een hesere Andrew Davie van Bear’s Den, de rest laat ons dan weer vergelijkingen maken met The War on Drugs. Sun Gods hebben een grootsheid in hun productie die niet meteen doet vermoeden dat hier Belgische jonge mannen achter zitten, en al helemaal niet dat de band haar levenslicht pas in 2017 zag.

Een deel van de band speelde eerder al samen in Barefoot and the Shoes, maar vorig jaar beslisten ze een nieuw muzikaal project uit de grond te stampen. Een goede keuze als je het ons vraagt. Hou je van alternatieve pop met een folky kantje, dan zijn Sun Gods zeker het ontdekken waard.

Yusuf

Vorige maand konden we al uitgebreid kennis maken met de Leuvense Yusuf op Studio Brussel, waar hij één van de finalisten van de Nieuwe Lichting 2018 was. Die finale winnen deed hij jammer genoeg niet, maar wij werden wel helemaal verliefd op die ene single Sins. Daarom dat wij hem maar al te graag een plaatsje geven in #ikluisterbelgisch.

Jonas Steurs brengt onder zijn pseudoniem melancholische, intieme pop gedrenkt in elektronica, die bij ons spontaan een vergelijking doet oproepen met Tamino. Nog steeds, hoe vaak we het nummer ook al hoorden, gaan vanaf die eerste klanken alle haren op ons lijf kaarsrecht omhoog staan. Wij zijn alvast heel benieuwd naar wat de jongeman nog allemaal voor ons in petto heeft.

Vito

Nog zo’n band die erin slaagt een beklijvende melancholische intimiteit te creëren met haar klanken: Vito, het project van de Gentse Vito Dhaenens. Met hun sound slagen ze erin ons mee te nemen naar een melancholisch droomlandschap waar wij maar al te graag in verdwalen. Ze brengen melodische nummers met een dansbare beat, gedrenkt in een zekere tristesse.

Verwacht je aan groovy poprock die je eerst subtiel laat meewiegen, maar voor je het goed en wel beseft rare kronkels laat maken in je woonkamer.

Ken je (of ben je) zelf Belgisch talent dat moet ontdekt worden? Deel het met ons via de #ikluisterbelgisch en misschien vind je ze binnenkort wel in ons lijstje terug!


Beluister hier de #ikluisterbelgisch-playlist op Spotify.

13 februari 2018