Alle musea, concertzalen, theaters, ... sluiten even de deuren. Heel wat activiteiten worden daardoor geannuleerd of verplaatst door organisatoren, als corona-preventie.

#ikluisterbelgisch: Tin Fingers, Moonboat & Blu Samu

#ikluisterbelgisch: Tin Fingers, Moonboat & Blu Samu

Ons kleine Belgenland barst van het muzikale talent. Van electro tot metal, we hebben het allemaal. BILL-reporter Elice pikt er iedere maand drie toppers uit, over alle genres heen.


1537706896 ikluisterbelgisch september crop

Wij zijn helemaal klaar voor de herfst met deze drie pareltjes van eigen bodem.

1. Tin Fingers

Je hoorde Tin Fingers misschien nog niet vaak op de radio, maar een onbekende in de industrie zijn ze daarmee niet. Vorig jaar brachten de mannen hun eerste EP No Hero uit en die werd overal uitstekend onthaald. Hun releaseshow in de Trix-bar verkocht in geen tijd uit, waarna ze naar de club verhuisden en ook die raakte meer dan goed gevuld.

Afgelopen festivalzomer mochten ze de Castello op Pukkelpop aan het dansen brengen. Wees er maar zeker van: Felix Machtelinckx houdt met zijn aanstekelijke falsetto stem en groovy sound niemand stil. Wij zijn helemaal verkocht aan de Antwerpse jongeheren.

2. Moonboat

Over een mooi toeval gesproken: naast Tin Fingers wist ook Moonboat deze maand onze aandacht te prikkelen met een nieuwe single, Breeze. En laat de frontman van Moonboat nu net ook de toetsenist zijn bij Tin Fingers. Daarnaast bespeelt hij ook de viool bij School is Cool. Michaël Lamiroy brengt met zijn soloproject Moonboat melancholische indiepop, die ons een beetje doet denken aan die laatste van The Bony King of Nowhere. Een wondermooie stem in combinatie met intieme, beklijvende instrumentals die ons de keel dichtknijpen en in stilte laten wegdromen.

3. Blu Samu

De Antwerpse hiphop artieste Blu Samu kwam een klein jaar geleden onder de aandacht via haar hitsingle I Run. Niet veel later stond ze in de AB met Niveau 4 en verzorgde ze tweemaal het voorprogramma van niemand minder dan IAMDDB. De Portugees-Belgische wist daarmee mooi haar plekje te veroveren in de Brusselse hiphopscène. Ze ruilde Antwerpen voor Brussel, woont er samen met de mannen van Le 77 – met wie ze tevens al meermaals op het podium stond - en reist het land af met Zwangere Guy.

Dat de hiphopscene al enige tijd aan het boomen is, hoeven we jullie niet meer te vertellen, maar daarbinnen is deze dame zeker één van de meest opkomende talenten volgens ons. In het oog houden is de boodschap, want Salomé Dos Santos gaat volgens ons vrij snel - en in de vier windrichtingen - de landsgrenzen oversteken.

Ken je (of ben je) zelf Belgisch talent dat moet worden ontdekt? Deel het met ons via #ikluisterbelgisch en misschien vind je jezelf binnenkort wel in ons lijstje terug!

25 september 2018