Alle musea, concertzalen, theaters, ... sluiten even de deuren. Heel wat activiteiten worden daardoor geannuleerd of verplaatst door organisatoren, als corona-preventie.

Is this porn? No, this is love

Over de liefde kun je hele monologen voeren, soms met brede glimlach en soms met bittere tranen. Het is één van de vaste thema's in het werk van Julie Cafmeyer. Maar zeg nooit gewoon 'gewoon' theater.

(c) Ine Van Coillie
(c) Ine Van Coillie

Of hoe 'gewoon' zou je het willen noemen dat Julie Cafmeyer elke avond een andere tegenspeler heeft? En dat die bovendien geen flauw benul heeft van de tekst? Is this porn? No, this is love gaat over een koppel dat op het punt staat uit elkaar te gaan. De man krijgt de tekst ingefluisterd op het moment zelf en misschien ontstaat er een realistische, maar zeker oprechte discussie over de liefde. Eentje waarin vrouwen het goed kunnen uitleggen en mannen verstrengeld raken in hun eigen woorden.

Plompverloren eerlijk

Ze doet wel vaker 'gekke' dingen op het podium. Voor haar voorstelling De therapie ging het publiek - maximum 20 mensen - in een cirkel rond haar zitten. Zij gooide een case uit haar eigen liefdesleven op tafel en vroeg het publiek om raad. Omdat zij zo plompverloren eerlijk was over de liefde en aanverwante aandoeningen, kwam het publiek ook uit zijn schulp.

Ga kijken in CAMPO Nieuwpoort op 30 maart.

22 maart 2018