Kunstenfestival KONVOOI: de klok rond gratis verbazing

Kunstenfestival KONVOOI: de klok rond gratis verbazing

Zo traag mogelijk fietsen of naakt raven, op kunstenfestival KONVOOI in Brugge is niets onmogelijk.

De Brugse haven lijkt een hele kale plek voor een kunstenfestival. Toch zullen de mensen van KONVOOI ervoor zorgen dat al je zintuigen worden aangesproken. Er zal je een tros in situ kunst (speciaal gemaakt voor de locatie van de tentoonstelling), concerten, performances en afterparty’s worden voorgeschoteld, elke dag opnieuw. En het kost je geen cent!

Hieronder vind je een greep uit het programma waarbij we zelf ook nog veel vraagtekens hebben. Dat is geen slecht teken.

Levi Stoops

Levi Stoops werd met zijn kortfilm ‘D729’ geselecteerd voor het Brussels Short Film Festival. We zien een astronaut die moederziel alleen door de kosmos zwerft en daarom een intieme fantasie beleeft met zijn haarborstel. Grappig, triest maar vooral heel vreemd.

Nudish rave (30/8)

Kunstenaarscollectief ASTRID is een van de vijf collectieven/kunstenaars die de kans kregen om KONVOOI te maken wat het zal worden. Naast de kunst die ze hebben gemaakt voor het festival, houden ze op vrijdag ook een feestje voor nudisten. Nee, dit is geen grap. Je kan er naakt dansen alsof niemand aan het kijken is. Alleen 18+, durvers en good vibes toegelaten.

Nudish rave

FRANKIE (31/8)

Bij een concert van FRANKIE staan de bandleden achter een poppenkast waarin hun alter ego’s staan te headbangen. Minder hightech dan Gorillaz maar het DIY-gehalte van hun shows draagt alleen meer bij tot de heftige gitaarsolo’s. Wij nomineerden deze cartooneske band in 2017 al voor onze BILL Award. Zeg nog eens dat wij geen smaak hebben.

Traagste fietswedstrijd (31/8)

Kunstenaarscollectie f.o.t.a. organiseert op zaterdag een surplacetoernooi. Als jij of je team als traagste over de streep rolt, kan je nog wat drankbonnen winnen ook. Als zadels niet zo je ding zijn, kan je ook gewoon op de tribune gaan zitten en supporteren. “Kalm Carla. Trager!” Schrijf je hier in!

Fiets

Willy Organ (1/9)

Fout is hip. Dat bewijzen DJ Yolotanker en Gestapo Knallmuzik elke keer opnieuw tijdens hun gestoorde shows. Willy Organ kunnen we bij de start van het nieuwe schooljaar (kots) aan dat lijstje toevoegen. Verwarring is toegestaan: Willy is ook nog op zoek naar zichzelf.

YannickVertommen

Als je mijn tips leest, ga je altijd naar het hipste feest. 😎

Gerelateerde tips