Alle musea, concertzalen, theaters, ... sluiten even de deuren. Heel wat activiteiten worden daardoor geannuleerd of verplaatst door organisatoren, als corona-preventie.

Met deze route mis je dit weekend geen enkel hip evenement

Met deze route mis je dit weekend geen enkel hip evenement

Kies jouw favoriet uit het culturele lekkers van dit weekend of ga voor de volledige zesgangenmenu.

Halte 1

We vliegen er vanavond meteen in met theater. In Leuven speelt Collectief NOK 'Roberto Zucco', een stuk over de ultieme antiheld. Deze groep afgestudeerde dramastudenten tonen in vijftien taferelen dat de gruweldaden van het hoofdpersonage snel vergeten zijn door zijn slachtoffers. Want ja, er is eindelijk wat ambiance in de keet.

Halte 2

Na een stevige nachtrust - je gaat het nodig hebben - trekken we naar Antwerpen. Daar staat het Mad Goat International Comedy Festival op het programma. Stel gerust zelf je programma samen maar wij raden de nieuwe show van Bart Cannaerts aan: 'We Moeten Nog Eens Afspreken'. Het was inderdaad lang geleden dat we onze goede vriend Bart nog eens gezien hebben want na een pauze van 5 jaar staat hij weer op het podium.

Halte 3

Vergeet na Mad Goat niet te laat te vertrekken. Na de show van Bart Cannaerts kan je nog makkelijk met de trein naar Gent-Dampoort. Op 10 minuten wandelen kan je naar de feestelijkste begrafenis waar je ooit bent geweest. Pop-upvrijhaven DOK stopt er helaas mee maar ze gaan naar de hemel met een kanon van een fuif. Blijf zeker tot in de vroege uurtjes voor 2 redenen: de killer line-up én de openbare verkoop van álle spulletjes op het terrein van DOK. Zelfs de skateramp moet weg.

Halte 4

Daarna kan je simpelweg naar huis vertrekken maar leden van team no sleep kunnen ook even hun kater gaan uitwaaien aan zee op het zandsculpturenfestival. 240 containers zand zijn er op het strand uitgekapt. Dat klinkt op zich al absurd maar wat als we je vertellen dat er kastelen van meer dan 12 meter (!) hoog staan?

Halte 5

De artwork van het DOK-slotfeest is op zich al fraai maar voor meer old school en artistieke raveposters en -flyers moet je naar Brussel. Daar is een hele tentoonstelling aan deze artefacten uit het nachtleven van vroeger gewijd. Grijp je kans want zondag is het de allerlaatste dag van de expo.

Halte 6

We sluiten het weekend af met een concert waar je de hele komende week nog van zal moeten bekomen. Little Simz is een Londense rapster en maakte dit jaar 'GREY AREA', een plaat dat na de release al getipt werd voor de eindejaarslijstjes. ‘I don’t need stress, that stress/ I’m a boss in a fucking dress' Amen!

27 september 2019
YannickVertommen

Als je mijn tips leest, ga je altijd naar het hipste feest. 😎