Alle musea, concertzalen, theaters, ... sluiten even de deuren. Heel wat activiteiten worden daardoor geannuleerd of verplaatst door organisatoren, als corona-preventie.

MILFs: Moeders In Leerrijke Films

MILFs: Moeders In Leerrijke Films

Door deze 7 sterke filmmoeders ga je je eigen mama nóg meer appreciëren.

9 maanden lang heeft jouw moeder je moeten meezeulen in haar eigen lichaam om je daarna eruit te persen op de meest gruwelijke manier. Na al die ondragelijke pijn begint de echte miserie: je opvoeding. Het ettertje dat je was (of bent) veranderde haar leven voor eeuwig. En toch zal ze altijd van je houden, tijd voor je maken en je leren leven. Dat is de definitie van een klassebak.

Eigenlijk zou je je mama daar elke dag voor moeten bedanken maar vandaag moet je zéker wat tijd doorbrengen met haar. Doe dat bijvoorbeeld door te kijken naar een van deze MILFs. Dat klinkt heel fout maar geloof ons, het zal jullie band alleen maar versterken.

Zoek je trouwens nog altijd een cadeautje voor moederdag? Koop dan een museumpas en je weet weer wat doen tijdens het volgende quality time-moment

Mrs. Jumbo (Dumbo)

Mrs. Jumbo is ook te zien in de Dumbo remake van dit jaar maar haar moederlijke instincten zullen je het meest ontroeren in de originele versie. We mogen de kinderfilm niet te hard ophemelen door de racistische bijklank in de scenes met de kraaien en de hallucinatiescene waar Dumbo roze olifanten ziet.

Toch is de film het vermelden waard omdat de moeder van Dumbo essentieel is voor het hele verhaal. Ze verdedigt haar kind (met die gekke oren) no matter what en verliest de hoop niet wanneer ze opgesloten wordt. Mrs. Jumbo gelooft in haar zoon en zijn uitzonderlijke grote oren blijken achteraf zijn grootste talent. Echte liefde.

Dumbo

Beatrix Kiddo (Kill Bill Vol. 1 & 2)

Als Uma Thurman een rol aanneemt die geschreven is door Quentin Tarantino, weet je op voorhand dat er doden gaan vallen. Uma speelt de ultieme bad ass mom in deze filmreeks waarin ze wraak wilt nemen op Bill, die haar probeerde te vermoorden wanneer ze zwanger was van hem. Het leverde haar een plek op in de top 100 beste filmpersonages allertijden.

Veel levenslessen ga je niet halen uit dit bloedbad op het witte doek. Beatrix Kiddo, aka The Bride, zal je wel begeleiden doorheen een gruwelijke coole hommage aan Japanse grindhouse en spaghettiwesterns. Misschien niet voor de moeders met gevoelige magen maar probeer haar toch te overhalen met de essentiële les cinema die je krijgt.

Kill Bill

Precious

Precious is gebaseerd op het boek van Push van Sapphire en gaat eigenlijk over twee moeders. Precious is thuis het slachtoffer van seksueel misbruik door haar duivelse moeder en vader. Ze raakt twee keer zwanger voor haar zestiende en kan alle gevolgen niet aan.

Actrice Gabourey Sidibe draagt deze loodzware film zoals niemand anders dat zou kunnen. Het verhaal toont aan dat je als moeder nooit mag opgeven, zelfs niet in de meest hopeloze situaties.

Erin Brockovich

Deze film, ondertussen een klassieker van formaat, is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en is nog altijd brandend actueel. Erin Brockovich is een alleenstaande moeder wanneer ze in een hopeloze zoektocht naar werk, toevallig bij een advocatenbureau belandt en er aan de slag kan. Ze krijgt een dossier aangerijkt over een energiebedrijf dat een huis wil overkopen. Al snel blijkt dat er meer aan de hand is.

Julia Roberts vertolkt de rol van de alleenstaande moeder subliem goed en won een Oscar voor de rol. Erin zelf werd na de bewuste zaak in 1993 een tv-ster en een gerespecteerde advocate.

Erin Brockovich

Forrest Gump

"My mama always said ‘Life is like a box of chocolate. You never know what you’re gonna get.'" Forrest Gump zit vol met legendarische quotes en ze komen vaak uit de mond van moeder Gump.

Doorheen deze historische film leer je niet alleen over een van de belangrijkste periodes uit de geschiedenis van de Verenigde Staten, je hele levensvisie zal veranderen als je ziet hoe Forrest naar de wereld kijkt. Dankzij de correcte opvoeding van momma Gump natuurlijk.

Forrest Gump

Joy Newsome (Room)

Stel je voor dat je zeven jaar lang wordt opgesloten in een klein kamertje en tegelijk je zoontje moet opvoeden en wijsmaken dat er buiten de kamer niets bestaat. Dat is exact wat Joy probeert klaar te spelen in het aangrijpende Room.

Brie Larson won voor haar ijzersterke hoofdrol onder andere Oscar en een Golden Globe. En terecht want ze neemt je op een geloofwaardige manier mee in de miniwereld die haar personage gecreëerd heeft in Room en laat je voor heel even de verschrikkelijke waarheid vergeten.

Room

Helen Parr (The Incredibles 1 & 2)

Met haar onnatuurlijke rondingen en smalle taille is het personage van mama Incredible makkelijk te bestempelen als seksistisch. Toch zit er zo veel meer achter Elastigirl. Sinds haar hoogdagen als single superheldin is er veel veranderd. Ze leidt ondertussen een doodgewoon leventje in een niet-zo-gewoon gezinnetje maar redt tegelijk sporadisch de wereld.

Daarom is de film niet alleen heel leerrijk voor kinderen, het is ook heel ontspannend voor volwassenen die ook wel eens zouden willen ontsnappen van hun eigen gezin. Jouw mama redt al vaak genoeg jouw leven, toch?

The Incredibles
11 mei 2019
YannickVertommen

Als je mijn tips leest, ga je altijd naar het hipste feest. 😎