Alle musea, concertzalen, theaters, ... sluiten even de deuren. Heel wat activiteiten worden daardoor geannuleerd of verplaatst door organisatoren, als corona-preventie.

Ontsnap aan de realiteit met deze online escape rooms

Ontsnap aan de realiteit met deze online escape rooms

Misschien heb je het al wel eens in real life gedaan, samen met een groep vrienden clues gezocht om de uitgang van een escape room te vinden. Ook in quarantaine kan je vanop je laptop je hoofd breken over raadsels en aanwijzingen. Wij zetten enkele online escape rooms voor jou op een rij.

Na een stevige avond word je wakker in een onbekende kamer (c) Julie Coimbra

1. Crimson room

Na een stevige nacht met bijhorende kater word je wakker in een kamer die je nooit eerder gezien hebt. Wanneer je naar buiten wil wandelen, merk je dat je de deur niet open krijgt. Ga op zoek naar clues om de deur te openen!

Wie zich aan een hoger level waagt, legt best een notitieboekje klaar. (c) Nick Morrison

2. Neutral escape games

Deze site heeft escape games van verschillende niveaus voor beginners tot gevorderden. Wie zich waagt aan de gevorderde games, legt best een notitieboekje en een pen klaar.

Liever wat meer fantasy? Dan is Baba Yaga iets voor jou. (c) Muhammad haikal sjukri

3. Baba Yaga

Liever iets meer fantasy? Dan is Baba Yaga iets voor jou. Bij deze game zal je regelmatig magische spreuken moeten gebruiken om jezelf uit de kamer te krijgen.

Een escape room voor trouwe Harry Potter fans (c) Rae Tian

4. Harry Potter escape room

Ben je tijdens de quarantaine weer aan die zoveelste Harry Potter marathon begonnen? Dan is de Hogwarts escape room een mooie aanvulling. Het is een korte, maar krachtige game, waarbij ook je wiskundeknobbel getest zal worden. Tijd om te flexen met je Harry Potter-kennis, dus!

Ontsnap uit verschillende locaties op 365 escape (c) Ali Lokhandwala

5. 365 escape

Deze site heeft twaalf online escape rooms te bieden. Ontsnap uit een kasteel, aliënschip of cottage en vergeet eventjes die hele Corona-crisis!

02 april 2020
TessJacobs

'Als de wereld begrijpelijk was, zou er geen kunst bestaan' - Camus