Alle musea, concertzalen, theaters, ... sluiten even de deuren. Heel wat activiteiten worden daardoor geannuleerd of verplaatst door organisatoren, als corona-preventie.

Op Dour Festival gebeuren de vreemdste dingen

Op Dour Festival gebeuren de vreemdste dingen

Dour mon amour! Once you go Dour, c’est pour toujours! Of de classic: DOUREUUUUUUH! Niet alleen de muziekprogrammatie van Dour veroorzaakt elk jaar een gigantische hype. De liefde voor het festival is sowieso heel groot dankzij de topsfeer die er over de wei hangt. Alles samen zorgt dat voor veel mond-tot-mondreclame en dat brengt figuren uit alle hoeken van Europa mee. Je maakt er dingen mee die je nooit zal vergeten, zoals de situaties die de Dourfans hieronder getuige van waren.

Jesse & Joram

“We waren de vorige editie bij vrienden nog een paar pinten aan het drinken rond 5 uur, na een awesome laatste kwartier bij Lefto. Twee uur later, toen het al licht was geworden, kwamen er twee mannen aan die iets minder gezellig deden (en naar onze mening vrij strak stonden). We dachten dat ze ruzie kwamen zoeken maar nadat ze even stoer deden waren we in een enorm raar gesprek verwikkeld. Uiteindelijk vroegen ze wat we studeerden. We antwoordden niet op de vraag met onze echte studierichtingen geschiedenis, toegepaste informatica of industrieel ingenieur, maar mijn vriend zei dat we seksuologie studeerden. Hun vraag was meteen ‘Waar?’. Antwoordde een vriend met de universiteit van Tremelo in Nederland. Gelukkig wisten ze niet dat die universiteit totaal niet bestaat.

Vervolgens vroegen ze zich af welk standje het beste is. Zei een vriend dat dat afhankelijk is van hun gerief. Ze waren er rotsvast van overtuigd dat ze ‘overontwikkeld’ waren en dus lieten ze plots hun penis zien. Ik en mijn andere vrienden waren next level aan het cringen, maar een vriend zei ultiem droog ‘die is wel echt klein’. We hebben hem gewoon doorverwezen naar een dokter. Toen dropen ze af en ik denk dat we daar nog tot 9 uur mee hebben gelachen.”

Storyblocks surprised man looking through a magnifying glass B Dsqg Wtcz

Anoniempje

Ik en mijn vriendinnen hadden een foto naar rapper Rejjie Snow gestuurd om te vragen of we hem konden ontmoeten. Hij antwoordde vrij snel via de DM’s, wat we totaal niet hadden verwachten. We spraken af naast een van de podia en hij zou snel komen nadat hij iets had gegeten. Ondertussen misten we meerdere andere optredens en vroeg hij of we hem aan MDMA konden helpen. We zeiden gewoon ja om hem te kunnen ontmoeten. Uiteindelijk is hij dus niet gekomen maar we gaan onze kans nog eens grijpen op Couleur Café.

Ezgif 1 f1a4fcbafe02

Alexander

Twee jaar geleden probeerde iemand m'n rugzak uit de tent te stelen terwijl we bij onze campingburen zaten. Ik had dat gelukkig gezien en ging er direct al roepend achter waarop onze groep, die van de buren en nog drie andere groepen in onze buurt mee de achtervolging inzetten. Mijn rugzak heeft de dief gelukkig snel laten vallen. Dat is een vrij goede weergave van de topsfeer en verbondenheid die op Dour elk jaar heerst. Daarnaast hebben we een keer iemand met een fluo regenjas gezien die tegen iedereen 'je suis un papillon!' riep. Ook iets wat ik nooit zal vergeten.”

Ezgif 1 b002b56d0fb9

David

Na een stevig nachtje dansen op de wei keerden we om 4 uur terug naar onze tent. Op een van de padjes stond iemand naast een klein opblaasbaar zwembad. Dat zicht was op zich al vreemd. Hoe dichter we bij de situatie kwamen, hoe luider de stem klonk van de eigenaar. “Dat is nu toch echt niet normaal. Wie doet nu zoiets”, zei hij wijzend naar het zwembadje. In het midden van het plasje water lag een gigantische drol. Zijn betoog balanceerde tussen hilariteit en woestenij. De man maakte er een missie van om de hele nacht alle voorbijgangers er bewust van te maken dat dit echt niet oké was.

Ezgif 1 62a621dfb9e1
14 juni 2019
YannickVertommen

Als je mijn tips leest, ga je altijd naar het hipste feest. 😎