Alle musea, concertzalen, theaters, ... sluiten even de deuren. Heel wat activiteiten worden daardoor geannuleerd of verplaatst door organisatoren, als corona-preventie.

Originele cadeautjes voor elke cultuurliefhebber

Originele cadeautjes voor elke cultuurliefhebber

Dringend een cultureel cadeau nodig? Zoek niet verder!

Ook wat cultuurtips tussen je saaie mails? Abonneer je op onze nieuwsbrief.

Steun de Belgische Livesector met een cadeau

De Belgische livesector zit in zak en as. Daarom bundelden de concertzalen de krachten en werkten ze samen met jonge ontwerpers voor een exclusieve T-shirtcollectie.

Zo steun je het fonds van LIVE2020 en loopt je vriend of vriendin rond met een modieus kledingstuk.

Boek van Instagramaccount Accidentally Wes Anderson

Is de gelukkige ontvanger van je cadeau een filmfanaat en tegelijk een reiziger in koffer in nieren? Dan is het boek van het Instagramaccount Accidentally Wes Anderson perfect.

Verschillende plekken ter wereld lijken rechtstreeks uit de sets van Wes Anderson te komen dankzij visuele elementen zoals het typisch beperkte kleurenpalet of extreme symmetrie. Foto's van deze plekken werden verzameld op Instagram en meer dan een miljoen volgers later is er nu ook een boek.

Een jaar gratis museumbezoeken met de museumpas

Met de museumpas kan je bijna 200 Belgische musea bezoeken zo vaak je maar wil. Van de Plantentuin in Meise tot de moderne kunst van het S.M.A.K. in Gent.

Het feestje op gang trekken met een Pokketmixer

Hopelijk sta je binnenkort weer in de rij om de AUX-kabel over te nemen op een home party. Helemaal niet nodig, met de handige mixer van Pokket.

Zonder batterij of stekker
mix je de bibliotheek van twee smartphones met elkaar. De muziek hoeft dus nooit meer te stoppen. Een life changer voor de feestbeesten die nog even in hun kot moeten blijven.

Filmfestival in de zetel

Dalton.be is een beetje kleine lokale Netflix met onder andere films van Belgische filmfestivals zoals DOCVILLE en Mooov. Zo schenk je films van over de hele wereld aan jouw favoriete cinemafan.

Je kan gaan voor een bon voor 6 maanden of een jaar en het enige wat je hoeft te doen is een mailtje sturen naar info@dalton.be.

Belgische graffiti in het boek van Créons

Als je regelmatig in en rond Brussel komt, heb je ongetwijfeld al een piece op de muren zien staan van Créons. De potloodjes of Les Crayons van de graffitikunstenaar komen nu voor het eerst in boekvorm alles vol kliederen.

In het boek komt een potloodpersonage uit een zwart-witte wereld in een kleurrijke droom terecht en probeert het zichzelf te verslaan om de innerlijke creativiteit wakker te schudden.

Muzikale wijnglazen

Een fles wijn is cliché en een muziekinstrument te duur. Dan maar een combinatie van de twee: wijnglazen waar je op kan spelen.

Ja kan ze gewoon kopen maar als je een goedkopere uitdaging wil, kan je het cadeau ook zelf in elkaar knutselen.

100 geweldige films

© Radbag
© Radbag

Wat zullen we kijken vandaag? Een vraag die in 2020 vaker dan ooit is gesteld.

Geen inspiratieproblemen meer met deze scheurfilmticketjes.

Kunst lenen uit de bib

Moesten de musea weer sluiten kan je ook tijdelijke expo's organiseren in je eigen huis. Met een bon van Kunst in Huis kan de gelukkige een half of heel jaar kunstwerken uitlenen uit de bibliotheek en naar hartelust ruilen.

Ook wat cultuurtips tussen je saaie mails? Abonneer je op onze nieuwsbrief.

YannickVertommen

Als je mijn tips leest, ga je altijd naar het hipste feest. 😎

Gerelateerde tips