Alle musea, concertzalen, theaters, ... sluiten even de deuren. Heel wat activiteiten worden daardoor geannuleerd of verplaatst door organisatoren, als corona-preventie.

Rampage brengt een waaier aan underground bass music naar buiten

Rampage brengt een waaier aan underground bass music naar buiten

Het is degoutant heet maar dat zal de skankers op Rampage niet tegenhouden om Lommel met de grond gelijk te maken.

Lommel heeft de Vestiville-kater nog maar net verwerkt en er staat al een ander festival voor de deur. “Waarschijnlijk het grootste drum and bass en dubstep festival ter wereld.” Rampage stoeft graag maar dankzij hun ijzersterke reputatie hebben de fans blind vertrouwen in de organisatie.

Al 10 jaar is het dé stempel van kwaliteit voor de Belgische scene en dit weekend gaat het festival voor de eerste keer door in open lucht. We leiden je door een wirwar aan subgenres zodat je voorbereid kan vertrekken richting de wei van Rampage Open Air.

Drumstep

We vliegen er meteen in met een crossover van de twee hoofdgenres. Deze mix heeft typische structuur van dubstep maar wel het snoeiharde tempo van drum and bass.

Liquid

Liquid drum and bass is de melodieuze variant van het genre. Producers verenigen elementen van funk, jazz en soul met de typische 160-180 beats per minute (BPM). Een van de bekendste artiesten ter wereld woont misschien wel bij jou om de hoek want dat is de Belg Netsky.

Brostep

Wie brostep zegt, zegt Skrillex. Vreemd genoeg maakt de superster meestal geen dubstep en daarom walgen de fanatiekelingen van het woord. Toch is zijn geluid heel invloedrijk geweest voor anderen. Tegenwoordig trekken artiesten als Excision de brostep sound tot in het extreme. Hij brengt op zijn dj sets vaak een eigen soundsystem mee van honderdduizenden watt dat auto-alarmen doet afgaan op kilometers afstand. Klinkt als robotseks.

Jump up

Tegenwoordig hoor je heel wat bagger als je het genre googlet maar er het begon als een nieuwe meer energetische vorm van drum and bass die zichzelf minder serieus nam. De absolute grondlegger van dit genre is DJ Hazard, ondertussen een heuse legende.

Riddim

Riddim is Jamaicaans voor ritme en dubstep heeft roots in de reggae maar riddim zal je niet snel horen op het paradijselijke eiland, daarvoor is het veel te agressief. Al die wubs en womps zijn ideaal headbangmateriaal en fans van riddim hebben al meermaals de dranghekken voor het podium gesloopt. Je bent gewaarschuwd.

Neurofunk

Donker, duister en steenharde subbassen over drumpatronen die sneller gaan dan een Japanse kogeltrein: dat is neurofunk. Als je één naam moet kennen binnen het genre dan is dat Noisa, een Nederlands trio dat met hun visuele live show de wereld op zijn kop zetten.

YannickVertommen

Als je mijn tips leest, ga je altijd naar het hipste feest. 😎

Gerelateerde tips