Alle musea, concertzalen, theaters, ... sluiten even de deuren. Heel wat activiteiten worden daardoor geannuleerd of verplaatst door organisatoren, als corona-preventie.

Simon Spruyt tekent nooit in dezelfde stijl

Simon Spruyt tekent nooit in dezelfde stijl

Striptekenaar Simon Spruyt stelt in het cultuurcentrum van Mechelen, zijn tentoonstelling 'De Tempel Ontheiligd' voor. In deze tentoonstelling worden zijn laatste vier boeken opgedeeld in verschillende werelden.

We spreken af met striptekenaar Simon Spruyt in het het cultureel centrum van zijn thuisstad Mechelen, waar momenteel zijn tentoonstelling ‘De Tempel Ontheiligd’ loopt. Hij beloofde om speciaal voor de camera zijn haren in de plooi te leggen. Simon staat bekend om zijn strips van honderd tot tweehonderd pagina’s met een humoristische maar ook diepgaande dynamiek.

Hij begon zoals iedereen te tekenen als kind. Sindsdien is hij daar nooit meer mee gestopt. Na zijn ‘serieuze studie’ Germaanse, zoals hij het zelf noemt, verdiepte hij zich in het grafisch ontwerp. Tot op de dag van vandaag probeert hij verschillende tekenstijlen uit, omdat elk verhaal anders verteld en dus ook op een andere manier getekend moet worden, vindt hij. “Wanneer je telkens dezelfde tekenstijl hanteert, lijkt het alsof je telkens hetzelfde boek uitbrengt. Ik wil met elk boek dat ik maak een nieuwe wereld scheppen.”

Toen het CC Mechelen hem vroeg om zijn werk bij hen ten toon te stellen, trok hij erheen met een doos originelen, die hij ter plekke selecteerde. “En ik ben ook even de kringloopwinkel binnengewipt voor deze prachtige kaders, er zit zelfs een echte Rubens bij. En dat voor anderhalve euro. Daar kan je nu toch niet voor sukkelen,” knipoogt Simon.

Je kan de tentoonstelling in CC Mechelen nog gratis bezoeken tot 15 maart.

RobinHuysmans

Een leven zonder cultuur, is als cultuur zonder leven.