Op deze tekenmarathon staan de gekste modellen

Op deze tekenmarathon staan de gekste modellen

Wanneer je graag tekent maar je inspiratie om interessante onderwerpen te vinden ver zoek is, moet je donderdag 20 februari alvast met een viltstift omcirkelen in jouw agenda. Die dag staat de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen 24 uur lang open voor fervente tekenaars.

Het event is een samenwerking tussen de Academie en de School of the Museum of Fine Arts in Boston, waarbij je via een live-stream de tekenmarathon aan de andere kant van de wereld kan volgen. Het programma is er eentje om U tegen te zeggen. In elke uithoek van de school zullen er bijzondere onderwerpen te vinden zijn.

Alle gekheid op een stokje

Tijdens de vorige editie kon je al een kameel, balletdanseressen en bondage schetsen, maar dit jaar gaat de Academie nog een stapje verder. Paarden, Belgisch kampioenen acrogym, live tattoos en zelfs een live dissectie van menselijke ledematen, je kan het zo gek niet noemen of het passeert de revue tussen 7:47 en 7:47. Meer dan tekenmateriaal en goesting moet je niet meenemen, tekenpapier wordt door de Academie voorzien en ook eten en drinken is aanwezig.

Éen van de vele onderwerpen tijdens de Tekenmarathon/off 2018.
Éen van de vele onderwerpen tijdens de Tekenmarathon/off 2018.

Niets te verliezen

Als je aan deze inspirerende dag goede tekeningen overhoudt, kan je nog een juryprijs winnen ook! Wanneer je bij de top 3 belandt, maak je kans op een geldsom van €250 tot €750.

Als je thuis nog ergens een mooie tekening hebt rondslingeren die je ooit hebt gemaakt, kan je kans maken op de publieksprijs. Zet hem op je Instagram als post of story met als onderschrift ‘@royalacademyantwerp #tekenmarathon’ en wie weet ga jij wel met €500 naar huis. Succes!

13 februari 2020
TessJacobs

'Als de wereld begrijpelijk was, zou er geen kunst bestaan' - Camus