Alle musea, concertzalen, theaters, ... sluiten even de deuren. Heel wat activiteiten worden daardoor geannuleerd of verplaatst door organisatoren, als corona-preventie.

8 niet-stoffige dingen om te doen in Brugge

8 niet-stoffige dingen om te doen in Brugge

De pandemie is nog niet voorbij en reizen wordt afgeraden. Gelukkig hebben we in België ook een paar pareltjes. Deze gids geeft je inspiratie voor je volgende uitstap naar Brugge.

KOER

Op deze binnenKOER kan je tussen het groen genieten van een drankje en schuilen voor de warmte. Dit initiatief van DO VZW wil mensen verbinden (op 1,5 meter afstand natuurlijk). Ze organiseren ook wekelijks kleine evenementen zoals een closet sale.

Cherry Picker

Cherry Picker is de eerste vinylwinkel in Brugge. Na uren zoeken voor de zeldzaamste plaat, kan je chillen met een tasje koffie in de bijhorende koffiebar. Geraak je niet meteen in Brugge? Dan kan je ook platen bestellen via hun onlinewinkel.

Puss and Books

De combinatie van een koffiebar, boekenwinkel en kattenasiel: een kattenadoptiecafé. Speel uren met de katten of duik in de boeken. Dit café is purrrfect voor kattenliefhebbers.

The Fat Flamingo

Aandacht aan alle skatergirls en-boys: deze winkel moet je bezocht hebben. Je kan er alles kopen wat met skaten te maken heeft, van borden tot hoodies. De eigenaar skate zelf al 20 jaar, je bent hier in goede handen.

Tempelhof

Nadat je je skatebord hebt gekocht, kan je het gaan uittesten op het skatepark van sportcomplex Tempelhof. Haal je beste trucjes maar boven.

Villa Bota

Villa Bota is een medialab met een eigen radiozender. Dit is een plaats waar jonge mediamakers experimenteren. In Villa Bota Bar organiseren ze wekelijks evenementen zoals debatten en live muziek. Voor diegene die nog niet op café durven is er momenteel ook het online festival ‘Signaal’.

FAYARD

Te warm om naar de cinema te gaan? Dan kan je terecht bij deze pop up zomerbar en openluchtcinema. Op zaterdagavonden spelen ze volwassen films en op zondagmiddag kinderfilms. Je kan natuurlijk ook gewoon genieten van een frisse cocktail.

PLATFORM

PLATFORM biedt een platform voor Brugse kunstenaars. Elke week is er een nieuwe expo in dit paviljoen. Er is geen creatieve limiet, de gastkunstenaars krijgen carte blanche. Bachelorstudenten Toegepaste Architectuur maakten dit circulair project uit gerecycleerde containers en hout.

Gerelateerde tips