Alle musea, concertzalen, theaters, ... sluiten even de deuren. Heel wat activiteiten worden daardoor geannuleerd of verplaatst door organisatoren, als corona-preventie.

Tien toerende theaterstukken

Tien toerende theaterstukken

Jippie, hoera, hoezee, het theaterleven leeft weer helemaal op. Tijd om enkele voorstellingen in de kijker te zetten die in het hele land gespeeld worden. Om het met een prachtige alliteratie te zeggen: dit zijn tien toerende theaterstukken.

Familie (NTGent)

Acteur zijn of mens zijn? De grenzen vervagen in dit theaterstuk waar de familie ook naast het podium bloedverwanten zijn. De familie op het podium pleegt zelfmoord. Allemaal. Met een afscheidsbrief begint het stuk.

Locke (Compagnie Cecilia)

Ivan Locke, een trouwe en brave man besluit van de ene op de andere dag om een andere afslag te nemen na zijn werk. Daarna beginnen scènes die samen een van de strafste scenario’s to date maken. Bij Locke kijk je niet enkel, je voelt, en luistert ook naar de aaneenschakeling van gebeurtenissen.

Lubricant for life (Woodman)

Woodman, bestaande uit Eveline Bosmans, Joke Emmers, Thomas Janssens en Matthias Meersman, stellen Lubricant for life voor. Een seminarie waar je de gebruiksaanwijzing voor het leven vindt. Een toolkit vol speeches, emotionele getuigenissen en bevrijdende doorbraken.

De lange nasleep van een korte mededeling (De Roovers)

Zoals de titel al doet vermoeden, raakt het leven van vier vrienden ontwricht nadat één van hen een ogenschijnlijke onschuldige mededeling doet. Wat daarop volgt zijn de indrukken, verlangens en angsten van de vier personages.

De Kleine Prins (Theater Malpertuis)

De Kleine Prins is een klassieker die al jaren van ouder tot kind wordt doorgegeven. Awel, het wordt eens tijd dat het kinderboek ook tot volwassene wordt overgedragen. Alle grote thema’s uit het poëtische sprookje komen langs en krijgen vorm op het podium.

Babel (LOD / Atelier Bildraum)

Babel is een performance waarin de stad centraal staat. Live op scène ontleedt Salembier van Atelier Bildraum, de 21ste-eeuwse metropool als een 'onaangepaste biotoop' waarin de waanzin van de stad en de vereenzaming opgedreven worden. Met een combinatie van maquettes, fotografie en video komt de stad tot leven.

Paling (Theater Antigone)

Iedereen kent wel iemand met daddy issues, toch? Paling gaat over de bijzondere en soms stuntelige relatie tussen een vader en een dochter. Een band waar er toenadering gezocht wordt, waar onwennig heen en weer getrokken wordt. De voorstelling is een combinatie van beeld en muziek.

Hybris (Het nieuwstedelijk)

Als er één sector is waar inschattingsfouten wel eens verkeerd kunnen aflopen, is het de geneeskunde. Hybris van Het nieuwstedelijk duikt in de wereld van medische fouten: wat gebeurt er met hen als het fout loopt. De chirurg en de patiënt in dit stuk worden gespeeld door Inge Paulussen en Tom Ternest.

Gekken & Specialisten (Tibaldus/Toneelhuis)

Gekken & Specialisten is gebaseerd op een tekst uit 1970 van en legt het conflict bloot tussen een vader en zijn zoon. Die zoon komt terug na de oorlog, de vader is ondertussen alle geloof in de mensheid verloren. Beiden houden ze vast aan hun idealen en waarheden. Tussen vader en zoon zitten personages die steeds in een ander systeem worden ingelijfd. Een toneelstuk vol muziek, beweging, dynamiek en een waanzinnig woordspel.

Stukken van mensen (Lazarus)

Elke avond krijg je bij Stukken van Mensen een nieuwe voorstelling. Gespeeld met het blad in de hand of met autocue. Ze gebruiken nieuwe teksten, onontgonnen literaire hoekjes. Onvoorbereid opent de avond, niet weten waar het eindigt. Telkens komen twee gastacteurs het theatergezelschap vervoegen. Spannend, toch?

Dit bericht bekijken op Instagram

Hedenavond première Stukken Van Mensen in Arsenaal/Lazarus!

Een bericht gedeeld door LAZARUS (@lazarus_collectief) op

21 september 2020