Alle musea, concertzalen, theaters, ... sluiten even de deuren. Heel wat activiteiten worden daardoor geannuleerd of verplaatst door organisatoren, als corona-preventie.

Treed buiten de platgemoshte paden op Les Ardentes

Treed buiten de platgemoshte paden op Les Ardentes

Op een paar jaar tijd is Les Ardentes geëvolueerd van een all round festival tot een hiphopfeest pur sang. Ook dit jaar zullen er wereldrappers als Pusha-T, Aminé en Young Thug afzakken naar Luik om er de wei om te spitten. Als je toch eventjes wil ontsnappen aan al dat sneltreinrappen en moshgeweld, hebben we voor jou wat afwisseling gevonden.

De bands

dirk.

Als Gentse grungeband is het niet makkelijk meer om een plekje op de line up van een festival in Walifornia te bemachtigen. Toch hebben de mannen van dirk. het geflikt en dat verdient op zich al een applaus. Ga ze vooral steunen wanneer ze de enkele headbangers proberen te lokken op zondag.

Saudade

Deze smeltkroes van Belgische muzikanten giet tegelijk verschillende muziekgenres in de mix. Zowel soul, pop als indie rock zweeft afwisselend langs je trommelvliezen. Ideaal voor die uitgeputte momenten in het al-niet-meer-zo-groene gras.

Het experiment

The Brums

Veel vinden wij niet over dit mysterieuze muziekproject. Wat we wel weten is dat ze deze muzikanten een thuismatch spelen. Dansbaar, dat ook zo te zien. En nee, het zijn niet The Drums.

Blow 3.0

Dit trio heeft blijkbaar niet meer nodig dan twee saxofoons en een klein drumstel om ons aan het dansen te brengen achter de bureau. Ook de legendarische acteur Frank Focketyn lust er wel wat van in de clip van 'Joker', hierboven te bekijken. Wat moet dat wel niet geven op een tropische festivalwei.

De solotrippers

Claire Laffut

Naast het fladderen over de catwalk van Chanel en het maken van kleurrijke maar emotioneel geladen schilderijen, vond de Belgische Claire Laffut ook nog de tijd om aan haar eerste plaat te werken. Die komt uit in 2019 maar je kan haar breekbare popmuziek al live aanhoren op Les Ardentes.

Marc Rebillet

Deze man is zowel hilarisch als een muziekgenie. Op de meeste optredens ronselt hij woorden uit het publiek waarrond hij improviseert met geluidsloops van zijn stem en zijn keyboard. De nummers die hij dan maakt zijn net zo funky als de nummers die hij op zijn slaapkamer zou maken.

De beats

Polo & Pan

We zouden hier ook Petit Biscuit kunnen aanraden, bekend van zijn monsterhit 'Sunset Lover', maar als we het hebben over onontdekt talent gaan we toch voor het Franse duo POLO & PAN. Spring mee op hun karavaan langs van vrolijke dansmuziek en neem vooral een danspartner mee. Graag gedaan.

Brodinski

Ondertussen producet deze Parijse man ook voor hippe Amerikaanse rappers maar ooit werd hij in een adem genoemd met electro- en technolegendes als Gesaffelstein, DJ Mehdi en Boys Noize. Verwacht je dus aan een mix van die twee invloeden en geloof ons: dat klinkt veel beter dan je zou denken.

02 juli 2019
YannickVertommen

Als je mijn tips leest, ga je altijd naar het hipste feest. 😎

Gerelateerde tips