Alle musea, concertzalen, theaters, ... sluiten even de deuren. Heel wat activiteiten worden daardoor geannuleerd of verplaatst door organisatoren, als corona-preventie.

Week van het bos: 5 x kunst in het bos

Week van het bos: 5 x kunst in het bos

Grootmoeders raad voor boswandelingen was altijd: “borstkas open”. Daarna ademde ze zo diep in dat de knopjes van haar kleed bijna sprongen. Maar wij vonden plekken waar je - naast je borstkas - ook je brein kan openen. Voor kunst. Tot de knopjes openspringen. Hier kan je kunstig gaan wandelen in het bos.

Middelheimpark in Antwerpen

Natuur en kunst hand in hand laten gaan is zowat de specialiteit van het Middelheimpark. Je vindt tijdens een wandeling in het park werken van hedendaagse kunstenaars zoals onder andere Berlinde De Bruyckere. En ja, er is ook een stukje bos!

Bautersemhof: Side By Side in Zandhoven

Het kasteeltje en het bos errond in het Bautersemhof in Zandhoven was zo gegeerd als fotoplek bij trouwers, dat kunstenaar Jessica Hilltout er een fototentoonstelling aan wijdde. Side By Side, waarbij oude foto’s van jonge koppels naast foto’s van diezelfde koppels ernaast.

Frans Masereelcentrum in Kasterlee

In Kasterlee heb je bos. Veel bos. En in een van die bossen staat een centrum voor hedendaagse kunst: het Frans Masereelcentrum. Dus nadat je kabouters hebt gespot in het kabouterbos, kan je de interventies rond het centrum checken, of het centrum zelf bezoeken als het terug open is.

IMG 1548

Kattevennen in Genk

In Genk kan je in het recreatiedomein Kattevennen Gravitational Waves van de kunstenaar Tomás Saraceno bekijken, een subtiel werk dat de micro- en macronatuurkrachten probeert te vatten in beeld. Maar je vindt er ook deze "Corpus" van Will Beckers, waar je rond kan picknicken.

Corpus by Will Beckers outside of Cosmodrome Kattevennen Genk Belgium DSCF3065 hdr

De Schorre in Boom

De rust is voorlopig wedergekeerd op de plek waar zich normaal Tomorrowland afspeelt. De Schorre is dan ook meer dan dat. Het is een gigantisch domein, waar je bovendien gigantische trollen kan checken!

50075831247 e145e9b042 k
12 oktober 2020
BrechtVissers

Ik probeer u uit uw luie zetel te krijgen door het ding dat je hierboven te zien kreeg. Ik hou van absurditeiten en kaas.