Alle musea, concertzalen, theaters, ... sluiten even de deuren. Heel wat activiteiten worden daardoor geannuleerd of verplaatst door organisatoren, als corona-preventie.

Welke muzikanten wil jij naar de halve finales van Humo's Rock Rally sturen?

Welke muzikanten wil jij naar de halve finales van Humo's Rock Rally sturen?

Humo's Rock Rally is een beetje de strijd der strijden voor beginnende Vlaamse muzikanten. Wij hebben al onze favorieten maar we zijn heel benieuwd wie van jou door mag stoten naar de halve finales.

Turnhout (17/1 @ de Kuub)

David Jahmill

David Jahmill treedt het liefst op met een liveband en brengt zijn laid back vibe heel smooth over. Hij heeft al enkele optredens achter de kiezen als rapper, waaronder zelfs op trouwfeesten. Als er iemand van BILL ooit in het huwelijksbootje stapt, weten we al wie we moeten bellen om een feestje te bouwen.

Ila

22 jaar oud maar een stem van een onsterfelijke godin. Ilayda Cicek zou gerust alleen op het podium kunnen staan en in een handomdraai zouden we haar tot de nieuwe Trixie Whitley dopen maar ze wordt vergezeld door een drummer en een basgitarist en dat maakt het geheel misschien nóg beter.

Leuven (18/1 @ Het Depot)

Roselien

Ken je Pump Up The Jam, die oorwurm uit de jaren 90? Oké, beeld je nu een gitaarcover in van dat nummer. Kom je dan uit op een melige en slappe versie van de dansvloerhit? Niet als je Roselien haar ding laat doen. Oké, deze video is uit 2013 maar ondertussen heeft ze nog heel wat eigen muziek klaar staan om jou omver te blazen.

She Bad

Uit de totale chaos van de loeiende gitaren die de heren van She Bad proberen te temmen, puurt zangeres Lindy Versyck iets heel schoon met haar krachtige stem. Laat je pletwalsen door hun geluidsmuur.

Leffinge (24/1 @ De Zwerver)

KOOKABURRA

Kijk, als je steengoede muziek kan maken maar ook nog eens videocliptalent hebt, heb je bij ons sowieso een een streepje voor. KOOKABURRA heeft die beide kwaliteiten en hebben ook een soort knotsgekke x-factor waardoor je met een soort afschuw niet kan wegkijken. Benieuwd wat dat op het podium gaat geven...

Mother

Winterdipje? Laat al je frustraties, pijn en angsten los terwijl je je haren losgooit op de beukende sound van Mother. Op Sound Track, een andere Vlaamse muziekwedstrijd, liet de band al zien dat ze van plan zijn om nog lang in je hoofd te spoken.

Nazareth (25/1 @ CC Nova)

Onset

“We spelen alles live, er komt geen computer aan te pas.” Dat lezen wij graag in je bandbeschrijving in deze schermzuigende tijden. En zeker als je dan tóch dansbare electronica maakt. Lichten uit en gaan!

Rusty Spoon

Ooit was er een tijd dat wij naar theatrale punk luisterden à la Panic! at the Disco. We schamen ons daar niet voor maar we hebben die gevoelens wel in een schuif gestoken bij die gênante klasfoto’s van op de middelbare school. Rusty Spoon is zo’n band die ons een soort nostalgische goesting geeft om die schuif toch nog eens open te trekken.

Eeklo (31/1 @ CC De Herbakker)

All-Turn

Na het zien van de videoclip van Hop Out hebben we toch een dubbelcheck moeten doen want wij dachten écht dat All-Turn een newbie rapper uit Atlanta was. Neen hoor, hij komt gewoon uit Gentje maar hij is wel klaar om de wereld te veroveren net zoals zijn inspiratiebronnen dat deden. Kleine shout out ook naar Lukas Gevaerts, de regisseur van de clip die duidelijk wat van gladde VFX kent.

Meskerem Mees

Een akoestische gitaar en een interessante stem: meer moet dat eigenlijk niet zijn, soms, zolang ze Wonderwall en het kampvuur maar thuis laten. Meskerem Mees is gelukkig iemand die haar beeldende, eigentijdse teksten bijzonder overtuigend brengt. Oké, dán mag dat kampvuur wel. Zolang we aan Mees haar lippen mogen hangen. (Maar please, geen Wonderwall).

Hamont-Achel (1/2 @ Posthoorn)

Aarde Aan Daan

Zowel de Nederlandstalige teksten als de muziek zijn bij Aarde Aan Daan millimeterwerk. Dat werkt. Het lappendeken van zinsneden dat hij over je legt is een wereld op zich. Kom wel nog eens terug onderuit de roes om ons te vertellen wat je ervan vond.

Bat Eyes

Als je mama of papa in de jaren negentig een bandje hadden in hun garage, hadden ze misschien zo geklonken. Of ja, tenminste als je mama of papa fan waren van Superchunk, Dinosaur Jr. of Pavement. Nooit van gehoord? Wel, Bat Eyes komt er nog dicht bij in de buurt.

Edegem (7/2 @ Hangar 27)

Kids With Buns

In Edegem mogen Kids With Buns opdraven. Achter deze weinigzeggende naam zit een van de mooiste stemmen van deze Rock Rally verborgen. Dat maakt toch al deels goed dat er (misschien) nog wat weinig pak aan de nummers zit. Maar de belangrijkste vraag blijft: hebben ze écht dotjes? Het antwoord is ja … (dot dot dot, snap je hem).

Manzo Soul

De eerste single van Manzo Soul? Die haalde al meer dan drie miljoen (!) views op YouTube. Heeft deze jongeman zelfs nog een muziekwedstrijd nodig? Zijn soulful nummers over liefde en leed glijden binnen over een hiphop/trapbeat met diepe bassen.

Brugge (8/2 @ Cactus Club)

Kids In The Waiting Room

Deze kids wachten je op met nummers die akoestische en elektronische elementen willen verenigen. Het resultaat is een bosje indiepopsongs als verbleekte bloemen, if that makes any sense. Voor Kids In The Waiting Room wél. Verwacht je aan glitchy, vervormde synths en vocals die door de akoestische elementen terug wat kleur krijgen.

Wolker

Met z’n tweetjes cinematisch en episch klinken, het is een uitdaging die weinigen durven aangaan. Wolker lukt het. Femke Decoene (van o.a. The Very Very Danger) slaat hier hard en jachtig op de vellen terwijl Gert-Jan Loobuyck met zijn stem zijn innerlijke Andy Shauf lijkt te kanaliseren.

Genk (14/2 @ Club 26)

Berry

Bij sommige mensen hoop je gewoon dat ze voor altijd fundamenteel boos blijven. Dus, Berry: blijf boos want van daaruit komen duidelijk de strafste sneren die Berry te bieden heeft. Zo lijkt het of hij uit het niets een straffe song tovert. Of misschien hebben wij een zwak voor die Brusselse tongval.

Bronce

De videoclipproducenten van Bronce hebben duidelijk ooit eens een David Lynchfilm gezien. Waar de vijf muzikante dan weer Broncetig van worden? Een paar bliksemschichtjes met postpunkgitaren en een synthesizerwolk die op je hoofd dreigt te gaan druppelen. Dat alles in een neonverlichte stad. Al een chanche dat ze hun poppy parapluutje bij hebben.

Opwijk (15/2 @ Nosta)

DK

Er kruipt al eens een woordje Frans of Congolees in zijn teksten maar DK perfectioneerde zijn Engels tot het niveau van Jay Z. En hij heeft een hart voor Vilvoorde, misschien wel de Brooklyn van Brussel. Zijn bangers gaan zwaardere moshpits veroorzaken dan de heftigste metalbands van de Rock Rally dus smeer je kuiten maar in.

Odeum

In gaming was het het decennium van de Souls-like: een term die spellen bedoelt die op ‘Dark Souls’ lijken. In de popmuziek kan je zeggen dat het het decennium van de Sheeran-like was. Odeum kan je daar onder categoriseren. Ze geven er wel hun eigen vakkundige songwritingkwaliteiten aan mee.

YannickVertommen

Als je mijn tips leest, ga je altijd naar het hipste feest. 😎

Gerelateerde tips